Kunstkerstboom bespaart geld en is duurzaam

Kunstkerstboom bespaart geld en is duurzaam

Heb je weleens bij elkaar opgeteld hoeveel een echte kerstboom eigenlijk kost? De aanschafwaarde ligt tegenwoordig al best hoog, hier komen dan ook nog brandstofkosten bij om de boom te halen en weer af te voeren. Bij het optuigen en aftuigen, sneuvelen er ook altijd weer een aantal kerstballen, als je vervolgens nieuwe ballen gaat halen, kost dit natuurlijk ook geld. Een kunstkerstboom is een uitstekend alternatief voor een echte kerstboom. Deze is niet van echt te onderscheiden, je bespaart er veel geld me en is bovendien ook nog eens hartstikke duurzaam. Schakel jij ook over?

Geld besparen met een kunstkerstboom

Door te kiezen voor een kerstboom die niet echt is, bespaar je heel veel geld. Naast de aanschafwaarde, nieuwe ballen en brandstofkosten die je bespaart met een kunstkerstboom, ben je aan deze boom ook nog eens veel minder tijd kwijt. Je kunt een kunstkerstboom gemakkelijk opslaan, bijvoorbeeld onder een bed of achter een kast. Heb je een ruime zolder of schuur? Dan kun je er ook voor kiezen om je kunstkerstboom niet af te tuigen, maar in zijn geheel ergens neer te zetten. Breekt volgend jaar de kerstperiode weer aan, dan hoef je jouw kerstboom alleen maar neer te zetten. Dat scheelt veel tijd, die je nu mooi kunt besteden aan leuke dingen. Ideaal toch?

Goed voor het milieu

Ben jij bewust bezig met de toekomst van de aarde? Leef je bewust en wil je de aarde zo goed mogelijk doorgeven aan de volgende generatie? Kies dan voor een kunstkerstboom! De ideale manier om op een duurzame manier om te gaan met decoratie rondom kerst. Er hoeft voor jou nooit meer een kerstboom gekweekt te worden in een bos, deze hoeft dus vervolgens ook niet vervoerd te worden wat veel CO2-uitstoot scheelt. Jij hoeft ook nooit meer naar de winkel om een nieuwe kerstboom te halen of nieuwe kerstballen. Bij elkaar opgeteld wordt het milieu er dus een stuk beter van om te kiezen voor een kunstkerstboom. Doordat kunstkerstbomen niet meer van echt te onderscheiden zijn, blijft het nog steeds genieten van die luxe, unieke kerstsfeer met een kerstboom in huis. Kortom, een kunstkerstboom is niet alleen goed voor je portemonnee, het is ook nog eens goed voor het milieu. Stap jij ook over op een geld besparende, duurzame kunstkerstboom?