Slimme thermostaat kopen? Hier moet je op letten.

Slimme thermostaat kopen? Hier moet je op letten.

Een slimme thermostaat is een app-apparaat dat meer doet dan alleen het verwarmings- en koelsysteem van uw huis beheren. Je kunt je thermostaat overal op afstand aanpassen waar je telefoon een wifi- of mobiele verbinding heeft. Op die manier kunt u uw verwarming en airconditioning regelen, of u nu in de supermarkt bent, op vakantie bent of gewoon thuis rondhangt. Veel modellen kunnen ook worden bediend via spraakopdrachten van Siri, Alexa of Google Assistant.

Sommige slimme thermostaten gebruiken ook aanwezigheidssensoren om te bepalen of je thuis of afwezig bent om de temperatuur automatisch voor je te wijzigen. Andere thermostaten schakelen automatisch tussen de thuis- en de afwezigheidsmodus op basis van de locatie van je telefoon. Sommige gebruiken zelfs externe temperatuur- en nabijheidssensoren om het detectiebereik van uw thermostaat uit te breiden naar andere delen van uw huis.

Om deze moderne functies te begeleiden, bieden veel aangesloten thermostaten innovatieve ontwerpen. Van een ronde vorm tot een responsief touchscreen, slimme thermostaten zien er heel anders uit dan traditionele modellen. Ze kunnen u ook slimme waarschuwingen sturen, synchroniseren met de rest van uw slimme apparaten voor thuisgebruik en details verstrekken over het energieverbruik van uw HVAC-systeem in de loop van de tijd. Laten we zonder verder oponthoud de beste slimme kamerthermostaat toelichten.

Beste algemeen: Smart Thermostat

De Smart Thermostaat van 120,- is de goedkoopste slimme thermostaat die ik heb getest. Het werkt via de Alexa-app en met Alexa-spraakopdrachten. Je hebt een compatibele Alexa-compatibele slimme luidspreker of scherm nodig om spraakopdrachten te gebruiken, maar je hoeft geen Alexa-vaardigheid in te schakelen, aangezien dit een product van het merk Thermostaat.net is.

Deze CV thermostaat ziet er ook nog eens mooi uit. Het heeft een eenvoudig, modern ontwerp en een optionele muurplaat als je oude verf of gaten wilt afdekken. De touchscreen-interface is minimaal, maar maakt het gemakkelijk om de thermostaat aan te passen en te schakelen tussen verwarming, airconditioning en andere basisinstellingen. De Thermostaat.net Slimme Thermostaat is niet compatibel met Google Assistant of Apple HomeKit en er is geen accessoire voor een externe temperatuursensor. Je hebt ook een C-wire nodig of je moet de C-wire-adapter kopen en installeren. Dit is over het algemeen een solide product, maar uiteindelijk is de verbazingwekkende waarde wat het onderscheidt en het onze huidige favoriet maakt. Lees onze Thermostaat.net Smart Thermostat-recensie.