3 gave DIY kattenmandjes om zelf te maken

3 gave DIY kattenmandjes om zelf te maken

Heb je een kat, maar nog geen mand? Of heb je al wel een mand voor jouw kat, maar is die om wat voor reden dan ook aan vervanging toe? Met onderstaande drie DIY’s kun je zelf jouw eigen kattenmand maken. Van houten veilingkistjes, dik garen en zelfs KALLAX kasten. Het komt allemaal voorbij in deze blog. Lees verder zodat je snel aan de slag kunt!

Houten veilingkist omgetoverd

Gaat jouw kat graag in een doos liggen, maar vind je dat wat armzalig ogen? Kijk dan eens of je ergens een houten veilingkist op de kop kunt tikken. Deze heb je binnen een handomdraai omgetoverd tot een stoere kattenmand. Leg er een extra dik kattenkussen of een opgerolde deken in en klaar is Kees! Eventueel kun je er nog voor kiezen om een latje weg te halen zodat jouw kat makkelijker in het mandje kan klauteren. Voorzie het kistje van een mooi kleurtje om er een echte eyecatcher van te maken.

Gehaakte kattenmand

Ben jij fan van haken? Dat moet je dit gehaakte kattenmandje zeker eens proberen! Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is zeer dik garen en een geschikte haaknaald. Een voorbeeld van een garen dat zeer geschikt is voor het haken van een kattenmand is het jumbo garen van het merk Bobbiny. Dit garen haak je met een grove haaknaald van 16 tot 18 millimeter dik.

Zet een magische ring op met daarin zes vasten. Haak vervolgens 2 vasten in elke vaste (12), daarna 2 vasten in elke 2e vaste  (18), 2 vasten in elke 3e vaste (24) en zo verder tot je uiteindelijk 48 steken hebt. Dit vormt de bodem van het mandje. Vind je het wat aan de kleine, krappe kant voor jouw kat? Dan kun je de bodem eenvoudig groter maken door op bovenstaande manier verder te gaan. Om de opstaande rand te maken, haak je in de volgende toeren telkens 1 vaste in elk van de 48 steken (of meer wanneer je ervoor gekozen hebt om de bodem groter te maken). Met elke toer wordt de rand een stukje hoger. Stop wanneer je de gewenste hoogte hebt bereikt. Voor extra stevigheid kun je de rand omvouwen. Ontzettend stoer zo’n gehaakte kattenmand.

Van KALLAX tot kattenmand

De KALLAX kast van de IKEA, wie kent hem niet?! Dat deze kast multi-inzetbaar is en daardoor ook erg geliefd, wisten we al. Maar wist je ook dat je de 1-vaks KALLAX kasten prima kunt omtoveren tot een gave kattenmand? Leg er een heerlijk zacht kussen in en maak met jute vlastouw meteen even een fijne krabplaats voor jouw kat. Plaats meerdere 1-vaks KALLAX kasten op en/of naar elkaar en je hebt een uniek slaap- en krabmeubel voor je kat.

Toch liever een kattenmand kopen?

Vind je dit alles veel te veel gedoe? Gelukkig zijn kattenmanden ook nog steeds gewoon kant-en-klaar te koop. Een toffe kattenmand kopen doe je bijvoorbeeld bij krabpaal.nl. Als je hier niet slaagt voor jouw kattenmand, dan weten wij het ook niet meer! Met een zeer ruim assortiment zit er altijd wel een mooi mandje voor jouw kat tussen.