Hoe moet ik op Hotmail aanmelden?

Hoe moet ik op Hotmail aanmelden?

Inloggen op je Hotmail-account is eenvoudig. Je volgt een aantal stappen en je bent vervolgens ingelogd. Vervolgens kun je je mail bekijken en e-mails versturen. Voor veel mensen is dit eenvoudig en zijn ze snel ingelogd, maar soms is het inloggen op Hotmail niet altijd mogelijk. Dit kan door een storing komen of dat de combinatie e-mailadres / wachtwoord niet correct is. Vaak komt het laatste door het foutief schrijven van het e-mailadres en / of wachtwoord. Als dat niet het geval is, kan eventueel de Caps Lock toets aanstaan.

Aanmelden

Voordat je kunt inloggen op Hotmail.com of Outlook.com heb je een account nodig. Zo’n account is snel gemaakt en binnen een aantal minuten heb je je eigen Hotmail-account waar je mails mee kunt ontvangen en versturen. Het aanmaken van een account is zoals gezegd eenvoudig. Je dient een registratieformulier in te vullen. Hier vul je als eerst je voor- en achternaam in. Daarna kun je een gebruikersnaam kiezen. Dit is je e-mailadres. Je kunt hier, naast je eigen unieke gebruikersnaam, kiezen voor @hotmail.com of @outlook.com.

Daarna maak je een wachtwoord aan. Deze dient minimaal 8 tekens lang te zijn. Daarna dien je ter bevestiging het wachtwoord nogmaals in te voeren. Microsoft vraagt je ook om een land te selecteren, een postcode, alsmede je geslacht en je geboortedatum. Om je gegevens te beschermen vragen ze ook om een telefoonnummer op te geven en een alternatief e-mailadres. Als je je wachtwoord vergeten bent, kun je altijd een herstelcode naar dit telefoonnummer of mailadres laten sturen. Als je geen alternatief e-mailadres hebt kun je een mailadres van een vriend of familielid gebruiken.

Als je alles hebt ingevuld vragen ze je om een beveiligingscode over te typen. Dit wordt ook wel een captcha genoemd. Zo weet Hotmail zeker dat je geen ‘robotcomputer’ bent, maar een echt mens. Hackers en andere kwaadwilligen gebruiken namelijk software om automatisch e-mailadressen aan te maken die ze voor criminele doeleinden gebruiken.

Door op account aanmaken te klikken accepteer je de Microsoft-services overeenkomst en de privacy- en cookieverklaring. Nu heb je een eigen Hotmail- of Outlook-account en kun je aan de slag met je mailadres.

Wat kun je met Hotmail?

Met Hotmail kun je mails ontvangen en versturen. Naast het versturen van een mail met een tekst kun je ook allerlei bestanden, van maximaal 30 mb, meesturen. Hierbij valt te denken aan afbeeldingen en documenten.

De dienst is volledig gratis en je bent nergens aan gebonden. Het online mailprogramma van fabrikant Microsoft is eenvoudig en overzichtelijk. Het verzenden van een mail is binnen een aantal handelingen gedaan en inkomende mails kun je gemakkelijk categoriseren en archiveren. Belangrijke mails kun je markeren, zodat deze bovenaan komen te staan. Deze kun je dus altijd snel bekijken.

Hoe inloggen?

Om in te loggen ga ja eerst naar de website Hotmail.com. Je kunt eventueel ook naar Outlook.com gaan. In beide gevallen kom je op de juiste website terecht en kun je inloggen. Vervolgens kun je gaan inloggen door je e-mailadres en wachtwoord in te voeren. Je kunt eventueel ‘Aangemeld blijven’ aanvinken, waardoor je altijd bent aangemeld. Daarna klik je op ‘Aanmelden’. Indien de inloggegevens kloppen word je naar de mailbox doorgestuurd. Hier kun je je mails bekijken en mails versturen.

Wachtwoord vergeten

Het kan gebeuren dat je je wachtwoord bent vergeten. Bijvoorbeeld wanneer je pas een nieuw account hebt aangemaakt. Het is ook niet het enige wachtwoord dat je moet onthouden, want mensen hebben vaak meer dan één e-mailadres en hiernaast nog veel andere accounts op het internet met verschillende wachtwoorden. Het is gelukkig mogelijk om eenvoudig en snel je wachtwoord op te vragen, zodat je weer kunt inloggen. Wel dien je je tegenover Outlook / Hotmail online te identificeren.

Is mijn account geblokkeerd?

Krijg je ondanks diverse pogingen nog steeds geen toegang tot je Hotmail account? Een account kan ook worden geblokkeerd, omdat er bijvoorbeeld te vaak is geprobeerd in te loggen met een verkeerd wachtwoord. Een andere mogelijkheid is een gehackt account. Door middel van phising kunnen hackers je wachtwoord hebben veranderd. Zij kunnen zo toegang hebben tot je account. Als je een goede virusscanner op je computer hebt geïnstalleerd is de kans overigens klein dat je account is gehackt, maar je weet het natuurlijk nooit. Een andere mogelijkheid is dat een website waar jij je gegevens hebt achterlaten is aangevallen door hackers. Zij hebben jouw gegevens achterhaald en mogelijk zijn deze inloggegevens hetzelfde als bij je Hotmail-account. Daarom is het raadzaam om zoveel mogelijk verschillende wachtwoorden te gebruiken. Door storingen kan het soms zijn dat de website onbereikbaar is. Op sommige websites kun je achterhalen of er op zo’n moment een storing is. Controleer eventueel of de website wel correct is gespeld in de adresbalk. Indien dat niet het geval is, is de kans groot dat de website niet bereikbaar is. Als je er niet uit komt kun je Microsoft altijd contacteren.