Tauro op Gran Canaria is er voor rustzoekers

Tauro op Gran Canaria is er voor rustzoekers

Tauro is een kleine vakantieplaats gelegen in een barranco in het zuidwesten van Gran Canaria, in de buurt van de populaire toeristenplaats Puerto Rico.

Tauro heeft een grijs zand strand waar het lekker rustig is. Aan de linker kant van het strand zijn meerdere rotsen waar je langs kan lopen naar het tweede keien strand. Ook aan de rechterkant gaat het strand over in een strand met keien. Bij het strand is geen wandelpromenade met winkels en bars zoals dat in vele badplaatsen op Gran Canaria gebruikelijk is.

Wandelpad

Er loopt wel een wandelpad langs het strand waaraan ook een groot sauna centrum gelegen is. Een stukje landinwaarts is een klein winkelcentrum met een paar winkeltjes, bars, restaurants en cafetaria’s. Tauro is geen geweldig vakantie oord maar wel geschikt voor rustzoekers.

Bij Tauro ligt een mooie golfbaan die er nog nieuw uitziet. Het frisse groen steekt vormt een scherp contrast met de droge rotsachtige omgeving. De meertjes en palmen van de golfbaan geven de golfcourse een aangename aanblik. Voor mensen die graag een golfvakantie willen is Tauro een goede locatie.

Vakantiegangers die voornamelijk voor een strandvakantie komen willen we adviseren om een hotel of appartement te nemen in één van de andere badplaatsen in de omgeving. Deze vakantieplaatsen hebben voor zowel de rustzoeker als mensen die graag veel vermaak en drukte om zich heen hebben meer te bieden dan Tauro.

De omgeving van Tauro

Het nabij gelegen Puerto Rico is een bruisende badplaats. Een bezoekje aan het mooie maar drukke strand Playa de los Amadores is zeker een aanrader. Van hieruit kan je over een wandelpromenade langs de rotskust naar Puerto Rico wandelen. Door de hoge ligging van het wandelpad tegen de rotswand, heb je hier een prachtig uitzicht over de zee. In Puerto Rico zal je je verbazen over hoe de projectontwikkelaars hotels gebouwd hebben die hoog tegen de rotswanden aan geplakt zitten. Een knap staaltje bouwkunst in dit tot toeristenoord omgebouwd ravijn.

Puerto de Mogán

In noordelijke richting ligt het pittoreske Puerto de Mogán, ook wel het Venetië van Gran Canaria genoemd. Dit voormalige vissersdorp heeft een gezellige haven met witte huizen. In de straten zijn bogen die begroeid zijn met kleurige bloemen. In het dorp zijn kanaaltjes die voor een bijzondere sfeer zorgen. In de haven bestaat de mogelijkheid om een tochtje met een onderzeeboot te maken.