Verhoog de productiviteit op jouw kantoor werkplek

Verhoog de productiviteit op jouw kantoor werkplek

Een productieve dag levert veel voordelen op: Het resultaat op een productieve dag is dat de omzet vaak een goed is en daarnaast geeft een productieve dag je een goed gevoel. Een productieve dag hangt niet alleen af ​​van de medewerker, maar ook van de plek waar je moet werken. Een prettige werkomgeving maakt je productiever en maakt het werk over het algemeen aangenamer. Hiermee overwin je de middagdip die altijd op de loer ligt! Ook sites zoals MKB lounge zeggen dat een goede werkplek cruciaal is. Maar hoe zorg je voor een productieve en aangename werkomgeving? Hier zijn enkele handige tips.

Maak de werkplek gezond

Als je je niet goed voelt, kun je niet goed presteren. Zorg daarom voor een gezonde werkplek. Denk aan voldoende ventilatie, zorg dat alle werkplekken toegang hebben tot zonlicht en plaats planten op verschillende plaatsen. Planten zuiveren de lucht en zorgen daarnaast voor een natuurlijke sfeer. Dit nieuws is niet onopgemerkt gebleven bij kantoormedewerkers: Een ergonomische werkplek is niet meer weg te denken uit een kantooromgeving. 

Maak overzicht

Veel kantoorruimtes worden als één grote ruimte opgeleverd. Dit lijkt misschien aantrekkelijk, maar het verbetert de productiviteit niet. Het is beter om de ruimte overzichtelijker te maken en op te delen in kleinere ruimtes. Dit kan bijvoorbeeld met glaswanden. Het voordeel hiervan is dat de ruimte nog open lijkt, maar dat medewerkers nu minder afgeleid zijn en zich echt terug kunnen trekken in hun eigen werkplek. Kantoorwanden kunnen in verschillende hoogtes worden aangeboden. Het is dus mogelijk om een ​​volledig afgesloten ruimte te creëren, maar je kunt er ook voor kiezen om de wanden niet helemaal door te laten lopen tot aan het plafond. 

Maak ruimte voor opberging

Over het algemeen vragen kantooromgevingen ook veel opruimwerk. Biedt als werkgever afgesloten opbergruimte aan op de werkplek. Dit ziet er netjes uit en maakt het kantoor op het oog rustiger. Je kunt beter te veel opslagruimte hebben dan te weinig zodat alles een vaste plek krijgt. Instrueer medewerkers om alle papieren, producten en werk items goed op te bergen om te voorkomen dat ze onoverzichtelijk weggelegd worden. Als alles op zijn plaats is, is er minder tijd nodig voor het opruimen en kan die tijd aan werk worden besteed.