Zorgeloze zwangerschap?

Zorgeloze zwangerschap?

Natuurlijk heb je niet alles in eigen hand tijdens je zwangerschap. Maar je kunt er natuurlijk wel alles aan doen om je zwangerschap zo zorgeloos mogelijk te laten verlopen. Hoe je dit het beste aan kunt pakken? Wij hebben een aantal tips voor je, waarmee je er in ieder geval alles aan hebt gedaan, om jouw zwangerschap zo comfortabel mogelijk te laten verlopen!

Zwangerschapskussen

Een zwangerschapskussen is een kussen in de vorm van de letter C. Misschien heb je er weleens eentje gezien en vroeg je jezelf af wat hier toch het nut van is. Toch zul je blij zijn, als je tijdens je zwangerschap kunt beschikken over zo’n zwangerschapskussen. Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van onder andere pijn in je bekken, benen en rug. Een zwangerschapskussen zorgt ervoor dat je deze pijn kunt verlichten, door ondersteuning te geven op plekken waar jij dit het meeste nodig hebt. De vorm van een zwangerschapskussen is zo gemaakt, dat deze ondersteuning kan geven aan ieder gewenst lichaamsdeel. Het kan namelijk ook zo zijn dat je in het begin van je zwangerschap last kunt hebben van je benen en later juist weer meer van je bekken. Dit kussen biedt in beide gevallen (en in nog veel meer gevallen) uitkomst. Een aanrader om je zwangerschap zo prettig mogelijk te laten verlopen, kies jij ook voor een zwangerschapskussen?

Elastiekje

Naar mate je buik steeds groter wordt, heb je wel wat extra broekruimte nodig. Door een elastiekje in je knoopsgat te plaatsen, beweegt je knoopsgat gewoon mee met de omvang van je buik. Hierdoor heb je nooit last van een knellend gevoel, terwijl je broek niet afzakt. Ideaal als je graag je favoriete broeken wilt blijven dragen tijdens je zwangerschap. Je hoeft hierdoor dus ook geen extra kosten te maken voor speciale zwangerschapskleding.

Ondergoed van katoen

Tijdens je zwangerschap is het fijn om katoenen ondergoed te dragen. Synthetisch ondergoed kan bijvoorbeeld erg broeierig worden, wat de kans op een vaginale infectie vergroot. Katoenen ondergoed ademt goed, waardoor de kans op een vaginale infectie bij katoenen ondergoed juist een stuk kleiner is. Ook als je last hebt van veel vaginale afscheiding tijdens je zwangerschap, is katoenen ondergoed ideaal.