Alles wat je moet aanschaffen voor jouw kat

Alles wat je moet aanschaffen voor jouw kat

Je hebt misschien advertenties voor huisdieren bekeken, informatie ingewonnen over plaatselijke adoptieorganisaties en zelfs de voordelen van het adopteren van een kat besproken. Je denkt misschien dat je nu klaar bent om een huisdier aan te schaffen. Een kat adopteren is echter niet zo eenvoudig als even naar het asiel gaan, de papieren tekenen en de kat mee naar huis nemen. Er zijn veel andere dingen waar je aan moet denken voordat je dit doet. Je moet alles voorbereiden wat je voor je kat moet kopen. Je moet bijvoorbeeld een goede krabpaal, een reismand en een kattenbak aanschaffen. Hieronder noemen we een aantal aankopen die je niet moet vergeten wanneer je een kat neemt.

Een krabpaal kopen

Er zijn veel leuke en nuttige producten om voor je kat te kopen. Alles voor je kat kun je vaak online aanschaffen, inclusief een krabpaal. Er zitten veel voordelen aan een krabpaal. Katten zijn dieren die graag overal aan krabben. Een krabpaal is een paal waar je katten aan kunnen krabben. Het kan best lastig zijn om de ideale krabpaal voor je kat te kiezen. Soms kies je liever voor een model dat mooi bij jouw interieur past. Maar in de praktijk kan het dan zijn dat jouw kat deze paal helemaal niet interessant vindt en toch liever aan de bank gaat krabben. Daarom doe je er verstandig aan om goed na te denken over wat je kat aantrekkelijk zou kunnen vinden. Begin eens met een kleine versie, als deze bevalt en jouw kat gebruikt de paal vaak, dan kun je een grotere variant kopen. Houd dus rekening met de wensen van je kat!

Koop een reismand

Veel dierenasiels en fokkers bieden geen stevige reismand aan nieuwe huisdiereigenaren. Voor kleine dieren zoals kittens of konijnen verkopen sommige bedrijven kartonnen draagzakken. Die zijn echter niet erg stevig of veilig, en niet geschikt voor het vervoer van je huisdier van en naar de dierenarts. Zorg ervoor dat je een reismand vindt die geschikt is voor huisdieren tot 10 kilo. Hij moet ook een stevige, goed geventileerde buitenkant hebben. Sommige reismanden zijn gemaakt van dik en duurzaam nylon dat beter bestand is tegen de klauwen. De reismand kan ook brede toegangspoorten aan de voor- en bovenkant hebben, zodat je kat gemakkelijk erin en eruit kan komen.

Koop een kattenbak

Een kattenbak heeft als voordeel dat die zijn behoeften kan doen waardoor de kat niet altijd naar buiten hoeft te gaan. Dit is handig als jij bijvoorbeeld de hele dag moet werken. Maar niet elke kattenbak is hetzelfde. Sommige zijn te hoog, andere te kort. Sommigen zijn zelfs wat gesloten, waardoor katten zich opgesloten kunnen voelen. Je moet een kattenbak kiezen die ruim genoeg is voor een kat om zich te draaien. De kattenbak moet ook hoge zijkanten hebben om ervoor te zorgen dat er niets uit de bak loopt. De instaprand moet klein zijn, zodat ook minder mobiele katten er eenvoudig in kunnen. Wanneer je een kattenbak koopt, moet je rekening houden met de grootte van je kat en met je budget.