De grote voordelen van thuis fitnessen

De grote voordelen van thuis fitnessen

Benieuwd naar de voordelen van het thuis trainen? Wij zetten er een aantal voor je op een rij en houden daarnaast natuurlijk rekening met de nadelen die daaraan verbonden zijn. Veel mensen vinden het heerlijk om thuis te trainen en komen daar tot de beste resultaten, wij schetsen je de grote voordelen zodat je daar ook zelf mee aan de slag kunt.

Het grootste voordeel van thuis trainen? Je hebt geen reistijd en je kunt trainen wanneer het jou uitkomt. Wil je voordat je gaat slapen nog even trainen of juist vroeg op de dag beginnen? Aan de andere kant dien je zelf voor je spullen en de motivatie te zorgen. Gelukkig kun je voordelig thuis trainen en hoef je geen enkele schaamte te voelen, voldoende voordelen om thuis te gaan trainen.

Geen reistijd en trainen wanneer het uitkomt

Een van de voordelen van thuis trainen is natuurlijk het ontbreken van reistijd. Bedenk je om 18:00u dat je even wilt gaan trainen? Dat is geen probleem, je kunt je spullen pakken en meteen aan de slag gaan. Zou je eerst naar de sportschool moeten fietsen? Dan is de kans groot dat je daar van deur tot deur zomaar 15 - 30 minuten mee bezig bent, tijd die je thuis al had kunnen gebruiken om te gaan trainen. Bovendien kun je thuis trainen wanneer het je uitkomt, je bent op geen enkele manier gebonden aan openingstijden of tijden waarin jij gebruik kunt maken van je abonnement.

Eigen spullen en zelf voor motivatie zorgen

Brengt het thuis trainen alleen maar voordelen met zich mee? Nee, we behandelen daarom ook twee van de nadelen. Je dient er bijvoorbeeld zelf voor te zorgen dat je de juiste spullen in huis hebt. Wanneer je aan je conditie wilt werken is een roeitrainer of spinbike erg fijn. Zorg er in ieder geval voor dat je gewichten en een mat bestelt, zodat je de juiste artikelen in huis hebt om goed te kunnen trainen. Daarnaast dien je zelf de motivatie op te brengen, je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een handige app die je eraan herinnert dat het weer tijd is om thuis te gaan trainen.

Voordelig trainen in je eigen omgeving

Terug naar de voordelen van het thuis trainen, je zorgt er daarmee immers voor dat je geen duur abonnement bij de sportschool nodig hebt. Na een paar maanden trainen heb je de kosten voor de gewichten en de mat al terugverdiend, zodat je vanaf dat moment gratis kunt gaan trainen. Je hoeft geen kosten meer te maken en je hoeft je bovendien nergens voor te schamen, want je bevindt je gewoon in je eigen omgeving. Dat is vooral prettig wanneer je wilt beginnen met thuis trainen, aangezien de kans groot is dat je dan nog niet helemaal netjes in shape bent natuurlijk.