Dit zijn de 3 grootste steden van Griekenland

Dit zijn de 3 grootste steden van Griekenland

Ga je op vakantie naar Griekenland? Dan wil je natuurlijk wel weten welke de grootste steden van Griekenland zijn. Griekenland heeft 3 grote steden. Athene, Thessaloniki en Patras. We zullen de eerste 2 in dit artikel uitgebreid bespreken.

Athene Griekenland

Athene is de grootste stad van Griekenland. De hoofdstad van Griekenland is tevens ook Athene. Athene is eigenlijk het centrum van de politiek, de cultuur maar ook het economisch centrum. Athene bestaat uit een oppervlakte van 39 km2.

Stedentrip door Athene

Hou je van stedentrips? Dan moet je zeker naar Athene. In Athene kijk jij je ogen uit. Dit komt door de verschillende bezienswaardigheden en de bijzondere ru├»nes. Athene heeft ook hele moderne en hippe straatjes. 

Wat is er allemaal in Athene te doen?

Er zijn enkele bezienswaardigheden die je zeker moet bezoeken in Athene. We zullen enkele bezienswaardigheden benoemen.

De Akropolis

De kroon van Athene is de Akropolis. De Akropolis is de tempel die opgedragen is aan de Godin Athene. Als je de Akropolis bezoekt kun je ook een bezoek brengen aan het Akropolismuseum. In het Akropolismuseum staan verschillende originele beeldbouwwerken opgesteld.

De tempel van de olympische Zeus

Voordat de tempel van de olympische Zeus af was heeft dit eeuwen geduurd. Er is alleen niet heel veel meer van over nu. De tempel van de olympische Zeus was altijd de grootste tempel van Griekenland.

Plakla

Plaka is een grote toeristische trekpleister. Dit komt door de pittoreske straatjes, talloze winkeltjes en restaurants. Je kunt een wandeling door de buurt maken en genieten van de witgewassen huisjes die er staan. De wijk ligt precies ingeklemd tussen de tempel van Zeus en de Acropolis.

De oude Agora van Athene

De Agora was altijd het centrale plein van het oude Athene. Op deze plek kon je de laatste nieuwtjes met elkaar delen. Je kon hier ook belangrijke besluiten nemen. Bij het Agora museum kun je genieten van de gerestaureerde zuilengalerij en vind je resultaten van de opgravingen terug.

De Griekse stad Thessaloniki

De Griekse stad Thessaloniki is ook een van de 3 grootste steden van Griekenland. We kunnen een uitgebreid artikel schrijven over Thessaloniki, maar eigenlijk is dit al gedaan. Wil je meer weten over Thessaloniki? Lees meer op Thessaloniki.nl