Dit zijn de mooiste steden in Andalusië

Dit zijn de mooiste steden in Andalusië

Ga je op rondreis door het Spaanse Andalusië? Dan zijn er een aantal steden die niet mogen ontbreken tijdens uw rondreis door Zuid-Spanje. Bent u al eens op bezoek geweest in onderstaande steden?

Sevilla met het koninklijke paleis

Sevilla is de hoofdstad van de regio Andalusië en een stad waar u zich qua cultuur en gastronomie makkelijk een aantal dagen kunt vermaken. Sevilla ligt aan rivier Guadalquivir en heeft een gigantisch historisch centrum. De twee topattracties zijn de kathedraal van Sevilla met de Moorse Giralda toren en het Real Alcazar. Deze laatste is het koninklijke paleis van Sevilla welke in prachtige Moorse bouwstijl is gebouwd waarbij het aan decoratieve details niet ontbreekt. Andere bezienswaardigheden in Sevilla zijn de Torre del Oro aan de rivier en het Maria Luisa stadspark. In dit park treft u de indrukwekkende Plaza de España aan, een herinnering aan de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling uit 1929, welke nu een van de meest gefotografeerde plekken van de stad is. In de avond kunt u zich vermaken met tapas en flamenco in de Barrio de Santa Cruz of in de Triana wijk aan de overkant van de rivier. 

Granada met het wereldberoemde Alhambra

De topattractie van Andalusië ligt in Granada, namelijk het Alhambra. Het Alhambra is een enorm paleizencomplex bovenop de heuvelgelegen en heeft een rijke Moorse en katholieke geschiedenis. Een paleis dat meestal lange tijd vooraf is uitverkocht dus u doet er goed aan altijd tijdig uw entreetickets te reserveren, maar dan krijgt u ook de kans u te vergapen aan de prachtige gedetailleerde Moorse bouwstijl van het Alhambra de Granada. Maar Granada is meer dan alleen het Alhambra, neem ook zeker de moeite de rest van de stad te ontdekken zoals de Arabische wijk El Albayzin met smalle straatjes, sfeervolle pleinen en een oud badhuis welke u kunt bezoeken. In de avond is het leuk om de wijk Sacromonte te bezoeken, de wijk waar ze zigeuners in hun grotwoningen wonen en waar u kunt genieten van authentieke flamenco.

Córdoba met de Mezquita moskee-kathedraal

Córdoba heeft vooral de naam van de heetste stad van Europa, maar wanneer u de hitte trotseert kunt u genieten van een aantal schitterende bouwwerken in deze Spaanse stad. De bekendste is de immense Mezquita, de moskee en kathedraal in het historische centrum. De stad was vroeger zelfs de hoofdstad van het middeleeuwse emiraat Córdoba. De Mezquita is zeer fraai met name door de rood-witte bogen die het interieur van het complex kenmerken. Daarnaast heeft de stad een sfeervolle ‘Joodse wijk’ met o.a. een synagoge, smalle bloemrijke straatjes, een Romeinse brug over de rivier en kunt u het 15e eeuwse paleis Alcazar de los Reyes Catolicos bezoeken met zijn mooie paleistuinen. U zult geen enkel probleem hebben om zich in deze Andalusische parel een dag te gaan vermaken.

Nog meer mooie steden

Andere veel bezochte steden in Andalusië zijn Málaga, Ronda (bekend van de enorme kloof), de hoofdstad van de Sherry, Jerez de la Frontera en de havenstad Cádiz. Maar ook de kleinere plaatsen in de regio zijn vaak een bezoek waard aangezien het zuiden van Spanje bekend staat om zijn vele witte dorpjes zoals Frigiliana en Setenil de las Bodegas. De beste manier om Andalusië te bezoeken is dan ook met een rondreis waarmee u per auto langs alle hoogtepunten van deze fantastische regio trekt.