E-mailadres aanmaken

E-mailadres aanmaken

E-mailadres aanmaken

Je wilt graag een e-mailadres aanmaken maar weet niet hoe. Waar moet je beginnen, waar moet je opletten, welke aanbieder kies ik, en waar hoe kan ik dit het beste doen. In dit artikel wordt in een paar simpele stappen uitgelegd wat e-mail is, wat je nodig hebt en hoe je een e-mailadres kunt aanmaken.

E-mail uitgelegd

Vroeger had je gewoon de postbode die elke dag post kwam bezorgen. Tegenwoordig maakt (bijna) iedereen gebruik van e-mail. Wat is e-mail eigenlijk. Met e-mail kun je digitale post versturen en ontvangen via internet. De digitale post ontvang je in je mailbox (brievenbus). Eigenlijk is het niets anders dan een digitale brievenbus. Via e-mail kun je brieven naar vrienden en familie versturen. Tevens kun je een bestand toevoegen. Dit kan bijvoorbeeld een foto zijn. Het bestand noemen we een bijlage.

Wat heb je nodig

Wanneer je een e-mail wilt versturen heb je een e-mailadres en wachtwoord nodig. Je e-mailadres is je persoonlijke brievenbus op internet. Met je wachtwoord open en beheer je je digitale brievenbus en zorg je ervoor dat niemand anders in jou persoonlijke brievenbus kan kijken.

Waar bestaat een e-mailadres uit

Een e-mailadres bestaat altijd uit een naam@domein.com of naam@domein.nl. Het gedeelte voor het @-teken (het apestaartje) mag je zelf kiezen. De meeste mensen gebruiken hiervoor hun voor en achternaam. Het gedeelte achter het @-teken komt van je internetaanbieder.

Welk account

Bij een e-mailadres aanmaken kan je kiezen uit diverse accounts. Er zijn gratis aanbieders zoals Hotmail en Gmail, maar ook betaalde aanbieders die vaak een alles-in-1-pakket aanbieden zoals Ziggo, Caiway en KPN. Je hebt dan tv, radio, internet (inclusief e-mailadres) voor een vaste prijs per maand. De meest gebruikte aanbieders in Nederland zijn toch wel Hotmail en Gmail. Ze zijn gratie en altijd en overal te openen.

Een e-mailadres aanmaken

Omdat Hotmail en Gmail de populairste aanbieders zijn beschrijven we in het kort hoe je daar een e-mailadres kunt aanmaken. Je gaat naar de website Hotmail.com of Gmail.com en kiest vervolgens “een account aanmaken”. Je vult alle verplichte velden in zoals voornaam, achternaam, gewenste gebruikersnaam en wachtwoord. Het wachtwoord en de gebruikersnaam heb je later nodig om in te loggen. Zorg ervoor dat je deze goed onthoudt. Ga akkoord met de algemene gebruiksvoorwaarden. Klik vervolgens op “Ik wil nu graag mijn account bekijken” en ga naar postvak in.