Het belang van inbraakpreventie? 6 eenvoudige stappen om je huis te beschermen!

Het belang van inbraakpreventie? 6 eenvoudige stappen om je huis te beschermen!

Heb je je ooit afgevraagd waarom inbraakpreventie zo belangrijk is? Nou, het antwoord is simpel: niemand wil thuiskomen en ontdekken dat zijn of haar waardevolle spullen verdwenen zijn. Je kunt je niet eens voorstellen hoe vervelend dit is. Daarom is het altijd goed om eens per jaar even een goede check te doen of jouw huis nog wel zo optimaal beveiligd is.  Met de 6 eenvoudige stappen uit dit blog artikel bescherm jij je huis als een pro!

Begin bij de basis: je sloten

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar goede sloten zijn de eerste stap naar een veilig huis. Ga voor sloten met het Politiekeurmerk Veilig Wonen, want die zijn getest op inbraakwerendheid. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Als je echt wat advies kunt gebruiken doe je er goed aan om eens langs te gaan bij een slotenmaker. Zij zijn gespecialiseerd in sloten, beveiliging en inbraakpreventie maatregelen en kunnen je gegarandeerd helpen met het optimaal beschermen van jouw woning.

Verlichting, verlichting, verlichting

Inbrekers houden niet van spotlights. Zorg daarom voor goede buitenverlichting, bij voorkeur met een bewegingssensor. Deze springt aan zodra een inbreker zijn slag probeert te slaan. Zo schrik je potentiële inbrekers af en maak je het ze een stuk lastiger om ongezien hun slag te slaan.

Geef je buren een high five

Een goede relatie met je buren is goud waard als het gaat om inbraakpreventie. Zij kunnen namelijk een oogje in het zeil houden als jij niet thuis bent en eventuele verdachte situaties melden. Dus nodig die buren eens uit voor een kopje koffie en bespreek hoe jullie samen de buurt veiliger kunnen maken.

Zet je waardevolle spullen uit het zicht

Het is misschien verleidelijk om je nieuwste gadgets te showen, maar zorg ervoor dat ze niet vanaf de straat zichtbaar zijn. Inbrekers zijn namelijk net eksters: ze houden van glimmende spulletjes. Berg je waardevolle spullen daarom op als je niet thuis bent.

Maak van je tuin een onneembare vesting

Oké, misschien overdrijf ik een beetje, maar een goed onderhouden tuin kan inbrekers ontmoedigen. Zorg bijvoorbeeld voor stevige schuttingen en snoei je struiken regelmatig, zodat inbrekers zich niet kunnen verstoppen. En vergeet die schuur niet! Zorg ook daar voor goede sloten en beveiliging.

Upgrade je beveiliging met een alarmsysteem

Last but not least: overweeg de installatie van een alarmsysteem. Een alarmsysteem kan inbrekers afschrikken en zorgt ervoor dat je meteen op de hoogte bent bij een poging tot inbraak. Bespreek met de slotenmaker in Eindhoven welk systeem het beste bij jouw situatie past.