Hoe kies je de juiste luier voor je baby?

Hoe kies je de juiste luier voor je baby?

Heb je een baby en ben je van plan om luiers te gaan kopen? Zeker als dit de eerste keer is, is het handig om te weten waar je op moet letten. Luiers zijn nog best prijzig, als je de verkeerde luiers koopt, is dit natuurlijk zonde van het geld. Vaak koop je ook nog eens een voorraad luiers in, nog een reden om vooraf goed onderzoek te doen welke luiers je eigenlijk nodig hebt. Maar hoe kies je nu eigenlijk de juiste luier voor je baby? Hieronder hebben drie tips voor je, met deze tips gaat het jou zeker lukken om de juiste luiers te kopen!

Vrij bewegen

Let er op dat je baby nog voldoende ruimte heeft om te bewegen, als hij/zij een luier draagt. Een te strakke luier levert bewegingsproblemen en rode striemen op, terwijl een te losse luier juist weer zorgt voor teveel ruimte, waardoor ontlasting de ruimte krijgt om te ontsnappen. Er zijn luiers met een elastiek aan de achterzijde, dit is ideaal als je op zoek bent naar een meebewegende luier. Elastiek zorgt er immers voor dat een dergelijke luier eigenlijk altijd past. Ideaal toch?

Gewicht

Per gewichtsklasse zijn er luiers beschikbaar. Het gewicht van je baby bepaalt bijvoorbeeld ook de hoeveelheid ontlasting, dit bepaalt vervolgens weer de draagkracht van de luier die jij zoekt. Een baby die net geboren is, weegt natuurlijk veel minder dan een baby van bijna een jaar oud. Zorg er ook voor dat je de gewichtsklassen in beeld hebt, zodoende weet je wanneer je baby toe is aan een volgende gewichtsklasse en kun je hier alvast de luiers voor in huis halen. Graag voordelig luiers inkopen? Koop deze dan online in, regelmatig kun je online een uitstekende Pampers aanbieding scoren. Op deze manier koop je kwaliteitsluiers in, voor heel weinig geld!

Hoeveel kan een luier absorberen?

Naast gewicht, is het ook belangrijk om te letten op het absorptievermogen van een luier. Met andere woorden; hoeveel kan een luier opnemen? Als een luier tekort op kan nemen, dan krijgt je baby last van bijvoorbeeld schrale billetjes en dat wil je natuurlijk voorkomen. Liefste zo voordelig mogelijk luiers inkopen? Kijk dan op Aanbieding-luiers.nl. Als je hier je luiers inkoopt, scheelt dit op maandbasis veel geld. De moeite waard dus!