Van Abu Dhabi naar Brugge

Van Abu Dhabi naar Brugge

Twee totaal verschillende plekken op de wereld. De een vlak bij ons, de ander net iets verder weg. Toch zijn beide plekken erg speciaal. Abu Dhabi bekend om haar grand prix en Brugge om haar friet. Maar dat is niet alles!

Abu Dhabi

Het land de Verenigde Arabische Emiraten ligt in het Midden-Oosten. Dit land bestaat uit zeven emiraten. Abu Dhabi is er hier een van. Abu Dhabi is dan ook de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. De hoofdstad heeft de laatste jaren een enorme groei door gemaakt. De hoofdstad heeft naar schatting ongeveer 1 miljoen mensen. 80 Procent van deze inwoners zijn zakenmensen die vanwege het toerisme hiernaartoe zijn gekomen. Jaarlijks heeft Abu Dhabi enorm veel toeristen. Dit geld trouwens ook voor Dubai. De stad Abu Dhabi is vooral bekend door zijn prachtige gebouwen. Doordat elk gebouw hoger moet zijn als het andere gebouw bestaat er hier erg veel hoogbouw. Ook zien de meeste gebouwen er enorm luxe en extravagant uit. Dit komt eigenlijk door de strijd met het Midden-Oosten. Allemaal willen ze met hun gebouwen in de recordboeken komen. Hierdoor blijven ze elkaar overtreffen.

Brugge

Brugge stikt van de bezienswaardigheden! Voor jong en oud is hier dan ook genoeg te vinden. Wanneer je een vakantie naar Brugge hebt geboekt met de kinderen is een bezoek aan het Boudewijnpark echt een goed idee! Deze werd geopend in 1963 en is sinds die tijd alleen maar verder uitgebreid en gemoderniseerd. Het dolfinarium van het park opende trouwens pas haar deuren in 1972. Voor kinderen zijn er nog meer bezienswaardigheden in Brugge. Denk eens aan de Choco-Story Chocolade Museum. Dit is een van de populairste musea van Brugge. Tijdens een bezoek aan dit museum wordt er geleerd over de geschiedenis met betrekking op cacao tot chocolade. En chocolade is natuurlijk voor België erg belangrijk want waar vind je anders de echte Belgische Chocolade? Nu we het toch over eten hebben, Brugge heeft ook het eerste echte frietmuseum. Dit museum bestaat uit meerdere verdiepingen. Wanneer je dit museum bezoekt leer je de echte geschiedenis van de friet.

Volgende week bekijken we weer 2 nieuwe steden.