Wat zijn de beste TV series aller tijden?

Wat zijn de beste TV series aller tijden?

TV series zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Dit komt vooral door de komst van Netflix series en andere streamingdiensten, die ervoor zorgen dat je altijd en overal TV-series kunt kijken. De afgelopen jaren waren series zoals Game of Thrones, Stranger Things en Better Call Saul enorm populair, maar er zijn veel series die tegen het einde hun vaart verliezen.

Wat zijn de beste en meest consistente TV series? Dit is natuurlijk een moeilijke en persoonlijke vraag, omdat dit erg te maken heeft met smaak. In dit artikel geven we je onze top 3 favoriete series.

The Sopranos

Als je het hebt over TV series, mag deze klassieker zeker niet ontbreken. The Sopranos was de eerste serie op televisie die je kunt vergelijken met de series die we vandaag de dag kennen. In veel opzichten is de kwaliteit van deze serie moeilijk te overbruggen. Het gaat over een Amerikaanse maffiabaas die hulp krijgt van een psychiater. De serie bespreekt thema's en onderwerpen die vandaag de dag nog altijd erg relevant zijn. Voor veel mensen is dit nog altijd kwalitatief de beste serie. Hiernaast is The Sopranos op veel momenten ook erg grappig.

Deadwood

Zoek je een serie waar je waarschijnlijk nog weinig van hebt gehoord? Dan is er altijd de HBO serie Deadwood. Deze serie kwam uit in 2004 en gaat over een klein dorp in de jaren 1880. Dit dorp ligt buiten de grenzen van de Verenigde Staten, waardoor hier geen wetten en regels gelden. De stad trok vooral veel goudzoekers aan, en hierdoor was het een erg onrustige plek. De serie gaat er vooral over hoe de mensen van dit dorp samen moeten werken, om te behouden wat ze hier de voorgaande jaren hebben opgebouwd.

Mad Men

Een andere relatief onbekende serie in Nederland is Mad Men. Deze serie kwam uit vlak na The Sopranos en speelt zich af in de jaren zestig. De serie gaat over een reclamebureau en gaat vooral over wat het is dat mensen gelukkig maakt, en wat gelukkig zijn nog eigenlijk betekent. Mad Men is een wat langzamere serie, met vooral veel aandacht voor de karakters. Voor mensen die hiervan houden is dit één van de beste series die je kunt kijken.

Dit zijn onze drie favoriete series, al zijn er natuurlijk veel andere series die ook erg goed zijn. Zo hebben bekende series als Twin Peaks, Breaking Bad en het nieuwe Better Call Saul de lijst nét niet gehaald. Meer weten over goede TV series? Op Guidinc.nl vind je alles over series en films.