Dit moet je weten over hoofdkussens

Dit moet je weten over hoofdkussens

Wanneer moet ik mijn hoofdkussen vervangen?

In tegenstelling tot matrassen vervormen weinig slaap of hoofdkussens en verliezen ze na verloop van tijd hun steun. Het is daarom niet gemakkelijk om te weten wanneer ze moeten worden vervangen. Uit vele studies blijkt echter dat hoofdkussens om hygiënische redenen regelmatig moeten worden vervangen. Een nieuw hoofdkussen kopen zou gemiddeld zo om de 2 jaar te aan neb raden zijn.

Waarom een ander hoofdkussen?

Want weinig mensen denken eraan hun kussen te beschermen met een effectieve kussenbeschermer. Daardoor komt een veelheid aan onzuiverheden en microben aan de oppervlakte op het kussen waarop u elke nacht in slaap valt. Stof, vet en dode huid hopen zich op, wat uiteindelijk kan leiden tot acne. Huisstofmijten, aangetrokken door het vocht dat uw gezicht en hoofd 's nachts afgeven, blijven ook graag in de plooien van uw kussen hangen, vooral als het van synthetische materialen is gemaakt. Kussens met een natuurlijke vulling behouden langer hun anti-mijt eigenschappen en zakken minder snel in. U kunt dus ongeveer 3 jaar genieten van uw natuurlijke kussen.

Welk comfort moet u kiezen: stevig, zacht of medium?

Een goed, comfortabel kussen moet stevig genoeg zijn om de nek goed te ondersteunen, maar mag de nek nooit breken of het hoofd naar achteren laten bewegen als u op uw rug slaapt. Afhankelijk van uw lichaamstype en slaaphouding kan een te hard kussen migraine veroorzaken. Vergeet niet dat uw hoofd een derde van de weg in het kussen moet zinken en dat uw nek in lijn moet zijn met uw wervelkolom. Om aan alle eisen en morfologieën van de slapers te voldoen, bieden de meeste webshops u een selectie van kwaliteitskussens in verschillende gemakken.

Hoe verzorg ik mijn kussen?

Om het aantal onzuiverheden op uw kussen te beperken, het te verluchten en het zijn molligheid terug te geven, is het raadzaam het elke ochtend op te schudden en af te kloppen. Gebruik van een molton kussensloop voor uw hoofdkussen is bijna een must. Uiteraard staan onze deskundige slaapadviseurs in de winkel voor u klaar om deze verschillende onderwerpen met u te bespreken, u het beste onderhoudsadvies te geven en vooral om u de mogelijkheid te bieden uw kussen uit te proberen voordat u het koopt, zodat het zich perfect aanpast aan uw morfologische behoeften