Duiken en snorkelen; de 5 beste duikbestemmingen

Duiken en snorkelen; de 5 beste duikbestemmingen

Ben je op zoek naar een plaats om te gaan duiken? Misschien weet je niet helemaal zeker waar je moet beginnen. Als dat het geval is, maak je dan geen zorgen – we zijn er om je te helpen! In dit blogbericht nemen we een kijkje bij vijf van de beste duikbestemmingen in de wereld. Of je nu een ervaren duiker bent of net begint, deze bestemmingen zullen je zeker bevallen. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog je reis te plannen!

Het Groot Barrièrerif, Australië

Het Great Barrier Reef is een van de iconischte duikbestemmingen ter wereld. Gelegen voor de kust van Australië, dit enorme rif systeem is de thuisbasis van een ongelooflijke diversiteit van het mariene leven. Van kleurrijk koraal tot reuzenschildpadden, er is voor iedereen wel iets te zien. En met meer dan 2900 individuele riffen, vind je zeker een plek die past bij je duikniveau.

Aruba

Aruba is een klein eiland voor de kust van Venezuela, en het staat bekend om zijn ongerepte stranden en turquoise water. Maar dit eiland heeft ook duikers veel te bieden. Aruba is de thuisbasis van verschillende scheepswrakken, waaronder het beroemde Antilla scheepswrak. Dit Duitse vrachtschip werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door torpedo's tot zinken gebracht en het ligt nu in ondiep water, waardoor het een geweldige duik voor beginners is. Aruba all inclusive vakanties is daarom aangeraden voor mensen die verlangen naar een avontuur.

De Maldiven

De Malediven zijn een archipel die bestaat uit meer dan 1000 kleine eilanden. Het ligt in de Indische Oceaan, en het staat bekend om zijn helderblauwe water en prachtige stranden. Maar de Malediven zijn ook een geweldige plek om te duiken. Met meer dan 3000 riffen bieden de Malediven voor elk wat wils van beginnende duikers tot ervaren professionals.

Bonaire

Bonaire is een klein eiland voor de kust van Venezuela. Dit Nederlandse grondgebied staat bekend om zijn uitstekende duik- en snorkelmogelijkheden. Bonaire heeft meer dan 60 duikplekken, waaronder riffen, scheepswrakken en grotten. En met een gemiddelde watertemperatuur van 82 graden Celsius is het een geweldige plek om het hele jaar door duiken.

Curaçao

Curaçao, een ander Nederlands grondgebied, ligt vlak voor de kust van Venezuela. Dit eiland staat bekend om zijn prachtige stranden en helderblauwe water. En net als Bonaire kan je ook op Curaçao uitstekend duiken en snorkelen. Met meer dan 60 duikplekken om uit te kiezen, vindt je zeker een plek die bij je past. Vakantie Curacao 2022 is een uitstekende mogelijkheid.

Dus daar heb je het – vijf van de beste duikbestemmingen in de wereld. Of je nu een beginner bent of een ervaren duiker, deze bestemmingen bieden voor elk wat wils. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het plannen van je volgende duikavontuur!