Waar ga jij op vakantie deze zomer? Dit zijn drie leuke regio's in Europa

Waar ga jij op vakantie deze zomer? Dit zijn drie leuke regio's in Europa

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent dat veel Nederlanders zich gaan richten op de zomervakantie. De meeste mensen beginnen vroeg met boeken, al in januari of februari. Soms is het toch lastig om zo snel al een keuze te maken. Waar reis je dit jaar heen? In dit artikel hebben wij een aantal leuke, minder bekende regio’s op een rijtje gezet. Deze regio’s hebben veel leuke plaatsen en bezienswaardigheden, waardoor je er terecht kun voor stedentrips, rondreizen en vakanties aan het strand.

Sintra, Portugal

Als mensen op vakantie gaan naar Portugal, gaan ze vaak naar een grote stad zoals Lissabon. Ook de plaatsen aan de kust zijn erg populair voor zonvakanties. De regio Sintra, aan de andere kant van Lissabon, is ook erg mooi. Je hebt hier prachtige dorpen, stranden, natuur en tuinen. Verder heb je veel leuke bezienswaardigheden, zoals de grote paleizen. Voor alle soorten vakanties is Sintra erg leuk, ook voor langere rondreizen. Je hebt hier veel kustplaatsen, maar ook het binnenland is erg groot, met veel activiteiten.

Andalusië, Spanje

Het zuiden van Spanje is erg groot, met veel leuke steden en dorpen. Denk hierbij aan Sevilla, Granada en kustplaatsen zoals Málaga en Almería. Verder heb je nog de unieke witte dorpen, allerlei wandel- en fietsroutes, prachtige natuur en nog veel meer. In Andalusië is enorm veel te doen, waardoor deze regio erg geschikt is voor rondreizen. Let wel op, want in de zomer kan het enorm heet worden. Voor veel mensen is Andalusië daarom een betere bestemming in het voor- of najaar.

Zwarte Woud, Duitsland

In het zuidwesten van Duitsland vind je het zwarte woud. Je hebt hier veel mooie steden en dorpen, leuke routes om te wandelen en fietsen en prachtige natuur. Zoals de naam al aangeeft, zijn vooral de bossen hier erg leuk. Als je een keer een ander soort vakantie wilt boeken, is het zwarte woud een perfecte locatie. Je kunt hier verder ook terecht voor wintersportvakanties, stedentrips en langere vakanties. Je kunt zelfs watersporten op een van de grote meren. Het zwarte woud is erg divers en je kunt hier van alles doen.