Een avondje met vrienden? Bestel een Italiaanse borrelplank

Een avondje met vrienden? Bestel een Italiaanse borrelplank

Lekker een avondje borrelen met vrienden? En weet je nog niet precies wat je wil eten. Denk eens een een heerlijke italiaanse borrelplank. Zo kun je bijvoorbeeld een complete borrelplank bestellen bij het bedrijf Food and Wood.

Food and Wood

Wist je dat de meeste borrelplanken van Food and Wood Italiaans zijn geïnspireerd? Ook de namen van hun borrelplanken zijn in het Italiaans. Is dat jou al opgevallen en weet je wat ze betekenen? We lichten er graag een aantal toe in dit artikel.

Amorino: Liefde – maar evengoed vrij te vertalen naar ‘kleine lieveling’. De ideale plank dus om met z’n tweetjes van te genieten of om cadeau te doen aan iemand die jou lief is! 

Antipasti: Voorgerechten – Met andere woorden, deze plank is ideaal als aperitivo voor jullie Italiaanse avond met vrienden of familie. Maar we zien ook dat deze plank het ideale borrelcadeau is voor gezinnen of naasten die een flinke borrelplank verdienen. Liefhebbers van vlees kunnen ook hun hart ophalen met deze goedgevulde box! 

Il Mio: De mijne – Te interpreteren zoals jij dat wilt. Zeg met deze box ‘Jij bent de mijne’, of deze box is (een cadeau) van mij, voor jou. Of ga jij misschien gewoon voor de vertaling: deze box is lekker helemaal van mij. Je kunt het allemaal zeggen met onze Il Mio borrelbox. 

Splendore: Pracht & praal. Officieel is het Splendore e splendore en wat is deze box goedgevuld! Met de Splendore borrelbox zet jij een waanzinnige borrelplank of tafel vol heerlijkheden die bovendien een lust voor het oog is. Geniet samen met familie of vrienden van deze allesomvattende borrelplank!

Forza!: Letterlijk betekent forza ‘kracht’, maar wie Italiaans voetbal kent, weet ook dat ‘Forza Italia!’ (Kom op Italië!) een veel gebruikte kreet is vanaf de tribune om het elftal aan te moedigen. Hoe beter kun je deze borrelplank dus serveren dan bij een spannende pot of bijvoorbeeld een goed spel vol spanning? Alles voor een avond vol vertier! Wist je dat Food and Wood zich voor bijna al haar planken heeft laten inspireren door de Italiaanse borrelcultuur? Er zitten hier en daar wat Franse of Spaanse invloeden door verweven, maar de meeste borrelhapjes zijn afkomstig van de Italiaanse borrelplank. Denk aan mortadella, coppa di parma, prosciutto, burrata di bufala en pecorino. Allemaal afkomstig uit Italië en terug te vinden op diverse Food and Wood borrelplanken.

Heb jij nog leuke ideeën of tips? Geef ze gerust door aan onze redactie.