Hoe je leven makkelijker wordt door het plaatsen van een waterontharder

Hoe je leven makkelijker wordt door het plaatsen van een waterontharder

Het is zaterdagochtend, je hebt net je ochtendritueel groots uitgepakt met koffie, de krant, wie weet al gesport en de hond uitgelaten en dan is het moment aangebroken dat je toch echt aan de wekelijkse schoonmaak moet beginnen. Het huis is stoffig, vol met aarde van de kids die gisteren in het bos hebben gespeeld en de badkamer heeft weer een goede beurt nodig. Het schoonmaakkastje staat vol met allerlei soorten antikalkproducten, vooral die ene waar je laatste weer een tv-commercial van hebt gezien die je vandaag maar eens gaat uitproberen. Met rubberen handschoenen, spons en antikalkmiddel in de aanslag ga je de strijd aan met de witte randen op de kranen, de tegels en de wasbakken. Elke keer hetzelfde, hoe vaak je ook poetst, het wordt niet minder of minder hardnekkig. Was er maar een manier waarop de kalk zich niet eens aan de objecten zou hechten. Dat zou top zijn. Nou, weet je, dat bestaat dus! 

Water ontharden door een magnetisch veld

Het klinkt wellicht soms te mooi om waar te zijn, want waarom hebben woningen dit niet standaard? Goede vraag. Het is een oplossing, in Nederland ontwikkeld en bestaat uit een simpel concept. Kalk ontstaat omdat 2 mineralen, calcium en magnesium, zich aan elkaar binden, waardoor ze kristalliseren en zo wordt calciumcarbonaat gevormd. In de volksmond zijn dit kalkkristallen oftewel een ophoping die wij herkennen als kalkaanslag. Het magnetisch veld zorgt ervoor dat de 2 mineralen zich niet met elkaar kunnen verbinden. Zo wordt kristallisatie voorkomen en ontstaat er geen kalkaanslag. Briljant!  

Waarom zo goed voor je portemonnee?

Zoals we allemaal weten is kalk niet slecht voor de gezondheid, maar zonder dat je het doorhebt ben je door de jaren heen ontzettend veel geld kwijt aan die peperdure chemische middelen om die alsmaar terugkerende kalkaanslag te bestrijden. Als je het namelijk te lang laat zitten wordt het probleem alleen maar groter en rest je uiteindelijk alleen nog maar nieuwe kranen, een nieuwe vaatwasser of een nieuwe wasmachine te kopen. Oftewel, een oplossing als de magnetische waterontharder. Te bestellen via waterontharder.eco of bol.com. Deze ellende allereerst te voorkomen gaat je vele euro’s besparen op de lange termijn. Er gaan ook geen kosten naar een loodgieter of expert, gezien de ontharder helemaal zelf binnen 5 minuten te installeren is. Wat een geniale oplossing. Hopelijk wordt dit snel de standaard bij elke woning. Begin jij alvast?