Hoe kun je gratis ESTA aanvragen via internet?

Hoe kun je gratis ESTA aanvragen via internet?

Ben je van plan om binnenkort naar de Verenigde Staten te reizen voor een vakantie of zakenreis? Dan heb je waarschijnlijk een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) nodig. Gelukkig kun je deze eenvoudig en gratis online aanvragen. In dit artikel leggen we uit hoe je dit proces kunt doorlopen en waar je op moet letten.

Wat is ESTA?

ESTA is een elektronisch systeem waarmee burgers van bepaalde landen zonder visum naar de Verenigde Staten kunnen reizen. Het is verplicht voor reizigers die onder het Visa Waiver Program vallen en is doorgaans geldig voor een periode van twee jaar of totdat je paspoort verloopt.

ESTA gratis aanvragen

Het aanvragen van een ESTA is gelukkig eenvoudig en kan online worden gedaan. Tegenwoordig zijn er verschillende websites die deze service gratis aanbieden. Het is echter belangrijk om de officiële website van het Department of Homeland Security te gebruiken om ervoor te zorgen dat je aanvraag correct wordt verwerkt.

1. Ga naar de officiële ESTA-website

Om te beginnen met de aanvraag, ga je naar de officiële website van het Department of Homeland Security voor ESTA: esta.cbp.dhs.gov/esta. Zorg ervoor dat je deze website gebruikt om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van oplichting of fraude.

2. Vul het aanvraagformulier in

Eenmaal op de website, klik je op "Apply" en vervolgens op "New Application". Je wordt gevraagd om persoonlijke gegevens in te vullen, zoals je paspoortinformatie, contactgegevens en reisplannen. Zorg ervoor dat je alle velden nauwkeurig invult om vertragingen in de verwerking te voorkomen.

3. Beantwoord de veiligheidsvragen

Na het invullen van je persoonlijke gegevens, dien je een reeks ja/nee-vragen te beantwoorden over onderwerpen als strafblad, gezondheid en terrorisme. Zorg ervoor dat je eerlijk en nauwkeurig antwoord geeft op deze vragen, aangezien onjuiste informatie tot problemen kan leiden bij het betreden van de Verenigde Staten.

4. Bevestig en betaal

Nadat je alle stappen hebt doorlopen en de nodige informatie hebt verstrekt, dien je de aanvraag te bevestigen en de betaling te verrichten. Let op dat de betaling voor de ESTA-aanvraag $14 bedraagt en alleen met een creditcard kan worden voldaan.

5. Controleer de status van je aanvraag

Na het indienen van je aanvraag, kun je de status ervan volgen op de officiële ESTA-website. Zodra je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je een bevestiging per e-mail. Het is belangrijk om deze bevestiging uit te printen of op te slaan, aangezien je deze bij aankomst in de Verenigde Staten dient te tonen.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je probleemloos en gratis een ESTA aanvragen via internet. Zorg ervoor dat je dit op tijd doet voordat je reis naar de Verenigde Staten begint, om eventuele vertragingen of problemen te voorkomen. Veel plezier met je reis!