Leuke activiteiten voor het kinderfeestje van jouw kind

Leuke activiteiten voor het kinderfeestje van jouw kind

Een kinderfeestje organiseren is lang niet altijd even makkelijk en wij begrijpen dat het moeilijk kan zijn om een activiteit te verzinnen voor de verjaardag van jouw kind. Echter maken we het onszelf soms veel moeilijker dan dat het daadwerkelijk is. Een kind heeft namelijk niet veel nodig om zich te vermaken, zolang ze maar op je kunnen rekenen! In deze blog hebben we een aantal tips voor je opgesteld om een geslaagd kinderfeestje te organiseren!

Het middelpunt van het feestje

Bij het plannen van een kinderfeestje denk je meteen aan: ‘wat gaan we de kinderen laten doen tijdens het feestje?’ en dat kan soms lastig zijn. Betrek je kind hierbij, geef je kind een aantal opties (niet te veel, anders kunnen ze niet kiezen) en vraag aan hem/haar wat zij leuk zouden vinden om te doen. Het zou kunnen gaan om een middag knutselen met strijkkralen of schilderijen verven, een middag naar het zwembad of een actief kinderfeestje in het bos. Online speelgoedwinkels hebben een groot assortiment aan artikelen om een kinderfeestje makkelijk in elkaar te zetten. 

Uitgenodigden

Sta er even bij stil dat een middag doorbrengen met meerdere kinderen bij elkaar erg vermoeiend kan zijn, zeker als je alles alleen moet doen. Nodig een paar vriendinnen, familieleden of ouders van de andere kindjes uit om je te helpen tijdens het kinderfeestje, zodat je niet alles zelf hoeft te doen. Dit maakt het makkelijker voor jezelf, en is het ook nog eens gezellig voor jou!

Eten en drinken

Vaak begint een feestje na school en hebben de kinderen nog niks gegeten sinds middageten, dus is het van belang om snacks klaar te maken voor de kinderen. Kleine kinderen zijn vaak moeilijke eters, dus het handigste is om simpele, maar gezonde dingetjes voor ze klaar te maken. Denk aan snoeptomaatjes, wortels, een boterhammetje met ham of kaas en natuurlijk sapjes. Wil je liever wat kleins doen, dan is het ook altijd leuk om voor de jarige te zingen en een taartje te eten op zijn/haar verjaardag!

Locatie van het feestje

Hoewel een uitje naar het NEMO Science Museum in Amsterdam hartstikke leuk kan zijn, is het niet altijd even makkelijk om met meerdere kinderen bij een locatie te komen.  Zeker als je maar één auto bezit. Kies daarom voor een locatie die wat dichterbij huis is, of zelfs je eigen huis. Dit scheelt je natuurlijk ook een hoop geld. 

Foto's

Vergeet niet om ontzettend veel foto’s te maken, dit zijn leuke herinneringen voor later voor zowel je kind als voor jezelf!