Met de elektrische auto een weekend naar Parijs

Met de elektrische auto een weekend naar Parijs

Steeds meer mensen kiezen voor een (deels) elektrische auto. Als je met deze auto ver moet reizen of op vakantie wil gaan dit jaar, zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten. Wil je een weekend naar Parijs met de auto? In dit artikel geven we alle informatie die je nodig hebt als je een weekend naar Parijs gaat.

Auto en afstand

Ten eerste moet je natuurlijk kijken naar het soort elektrische auto dat je hebt. Heeft je auto een bereik van 150 of 350 kilometer? Als je auto minder bereik heeft, is het soms beter om niet met deze auto te reizen. Ook de bestemming en de afstand zijn van belang. In Nederland hebben we gemiddeld veel oplaadpunten, maar dit is niet in ieder land het geval. Wil je met de elektrische auto naar Frankrijk? Dan moet je van te voren goed uitzoeken waar deze oplaadpunten zitten. Ook is het handig om een hotel te boeken met een oplaadpunt. Gebruik een routeplanner en zorg van te voren dat er (snel)laadpunten langs de weg te vinden zijn. Ga je met de MG ZS elektrische auto naar Parijs en wil je de caravan meenemen? Niet alle elektrische auto's hebben een aanhanger. Veel elektrische auto's kunnen deze namelijk niet trekken. Een aantal modellen kunnen dit wel, zoals de Tesla Model X en de Tesla Model 3. Hier moet je dus ook goed op letten en desnoods een vervanging regelen.

Soorten stekkers

De meeste stekkers in Nederland zijn type 2. In landen als Italiƫ en Frankrijk is de standaard echter type 3. Let hier ook goed op en neem desnoods een eigen kabel mee. Tesla heeft zijn eigen oplaadnetwerk, die je eenvoudig kunt vinden via het navigatiesysteem. Deze is ingebouwd in de auto's van Tesla, dus je kunt de oplaadpunten gemakkelijk vinden. Deze punten worden ook automatisch opgenomen in je routeplanner als je gaat rijden met navigatie. Het belangrijkste bij het reizen met een elektrische auto is dat je kunt opladen. Let daarom altijd goed op de stekkers, oplaadpunten en de route zelf. Regel dit van te voren, zodat je niet zonder elektriciteit vast komt te staan.