Waarom kiezen voor een kat?

Waarom kiezen voor een kat?

Je kent vast wel mensen die een kat als huisdier hebben. Misschien is het je weleens opgevallen hoe positief zij praten over hun kat. Niet zo gek, een kat als huisdier biedt namelijk heel veel voordelen, waar je waarschijnlijk nog nooit over hebt nagedacht. Welke voordelen dit dan zijn? Wij hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet!

Altijd iemand die op je wacht

Woon je alleen? Of kom je vaak ’s avonds thuis als iedereen thuis al in bed ligt? Dan is het wel zo fijn als er altijd iemand op je wacht. Een kat vind het erg fijn om je weer te zien als je thuiskomt. Hij zal om je heen dralen als je binnenkomt lopen en op je schoot gaan zitten als je nog even wat gaat drinken op de bank. Het is zelfs bewezen dat je sociale behoeftes ook door een kat vervult kunnen worden, ideaal als je single bent en wel houdt van wat gezelschap!

Zelfstandig huisdier

Een kat hoef je niet uit te laten en als je genoeg eten en drinken klaarzet, kan dit huisdier gemakkelijk een paar dagen alleen zijn. Als je ervoor zorgt dat je kat zelfstandig je huis uit en in kan komen, heb je eigenlijk weinig omkijken naar dit dier. Ideaal als je bijvoorbeeld single bent en lange werkdagen maakt. Ook als je af en toe naar het buitenland moet voor een paar dagen, is een kat ideaal. Een kat houdt er ook van om te jagen en zoekt graag de vrijheid op, soms zie je hem de hele dag niet. Zo heb je allebei je eigen leven en zitten jullie ’s avonds gezellig weer samen op de bank. Het ideale huisdier dus!

Veel kattensoorten

Er bestaan zeer veel kattenrassen. Ieder ras heeft zijn eigen specifieke eigenschappen, waardoor je een ras kunt kiezen die past bij jouw wensen. Zo zou je kunnen gaan voor het ras Maine Coon. Dit ras behoort tot de grootste kattenrassen ter wereld, toch kun je er op rekenen dat je met dit ras een rustige kat in huis haalt, die ook nog eens heel lief is. Het is een erg sociale kat die zich gaat hechten aan zijn baasje, ideaal als je op zoek bent naar een lief gezelschapsdier dus!