Tips voor een mooie, stijlvolle badkamer

Tips voor een mooie, stijlvolle badkamer

De badkamer is een van de fijnste kamers in het huis. Iedereen wil zich hier op zijn of haar gemak kunnen voelen, zeker in de wintermaanden. In de badkamer kun je lekker tot rust komen en helemaal jezelf zijn. Het is echter niet altijd gemakkelijk om de badkamer mooi in te richten. In de badkamer heb je natuurlijk een toilet, douche of badkuip, wat niet de meest mooie items zijn. Hieronder vind je tips voor het aankleden en opvrolijken van jouw badkamer.

Badkamerproducten en decoratie

Er zijn veel items en accessoires waarmee je de badkamer kunt opvrolijken. Zo kun je mooie douchegordijnen kopen of een badmat. Deze kun je kopen in allerlei maten, kleuren en patronen. Je kunt zo zorgen dat ze aansluiten bij de stijl van de badkamer. Andere leuke accessoires voor in de badkamer zijn bijvoorbeeld kaarsen, zeepjes of planten. Let hierbij wel op, want niet alle planten zijn geschikt voor de badkamer. Het is hier natuurlijk vaak erg warm en droog. Om deze reden kunnen nepplanten ook een goed idee zijn. Verder kun je ook nog kijken naar de meubels in de badkamer. Natuurlijke kleuren zoals bruin, grijs en groen zijn erg leuk voor in de badkamer. Ook houten texturen zijn vaak leuk, zeker in combinatie met plantjes. Handoeken, washandjes en een leuke badjas kunnen ook zorgen voor een betere uitstraling. Deze zullen vaak in de badkamer hangen.

Badkamer opruimen en belichten

Wat de badkamer ook een stuk sfeervoller en mooier kan maken, is goed licht. In plaats van koud, fel licht, is het vaak leuker om wat warmere sfeerverlichting te hebben. Hierbij is het ook goed als je de lampen kunt dempen. Ga je een keer douchen of in bad in de avond? Dan kun je de badkamer wat donkerder maken. Dit zorgt niet alleen voor een goede sfeer, maar je kunt zo dan ook je ogen moe maken voor als je naar bed gaat. Tenslotte is het ook fijn als je spullen goed kunt opbergen in de badkamer. De kamer is natuurlijk een stuk mooier als het minder rommelig is. Daarom is het handig om goede lades te hebben, bijvoorbeeld onder de wasbak. Je kunt ook leuke manden kopen waar je spullen in kwijt kunt.