Waar moet je goed op letten tijdens je rijlessen?

Waar moet je goed op letten tijdens je rijlessen?

Je gaat beginnen met het halen van je rijbewijs. Dat is natuurlijk erg spannend. Want hoe gaat zo’n rijles er aan toe? Waar moet je bijvoorbeeld op letten tijdens je rijlessen? Hoe beter je rijlessen gaan, hoe sneller jij je rijbewijs kan halen. Om goed voorbereid te zijn op het halen van je rijbewijs hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet waardoor jouw rijlessen een stuk soepeler verlopen.

Kies een goede rijschool

Natuurlijk is het kiezen van een rijschool erg belangrijk. De rijschool heeft namelijk veel invloed op hoe je zelf leert rijden en hoe snel jij je rijbewijs kunt halen. Zo is de locatie van de rijschool belangrijk, zal je altijd een aantal proeflessen moeten nemen om te kijken welke rijschool bij je past en moet je goed op de prijzen en pakketten letten die zij aanbieden. Woon je zelf in de buurt van Delft? Dan is rijschool Delfin in Delft bijvoorbeeld een uitstekende keuze.

Tip! Wil je ook je motorrijbewijs halen? Ben je op zoek naar een goede motorrijschool in Den Haag? Ook hier staat rijschool Delfin voor je klaar.

Snelweg rijden

Snelweg rijden is iets wat veel mensen als eng ervaren. Natuurlijk best logisch, want je haalt snelheden tot wel 130 km/u. Wel is snelweg rijden een belangrijk onderdeel van je rijlessen. Zorg dat je bij je eerste rijles op de snelweg goed invoegt. Dit doe je door goed gas te geven op de invoegstrook en goed over je linkerschouder te kijken om te zien of er verkeer aankomt. Maak ook gebruik van je spiegels om het verkeer in de gaten te houden voordat je invoegt. Wanneer je goed naar het verkeer om je heen kijkt laat dit zien dat je bezig bent met veilig invoegen. Dit geeft pluspunten tijdens je rijles.

Op welke tijdstippen heb je rijles

Het tijdstip van je rijlessen is iets waar je niet snel over na zult denken. Maar ook dit heeft invloed op hoe goed je rijlessen verlopen. Wanneer je bijvoorbeeld elke zaterdag middag een rijles hebt ingepland na je voetbal wedstrijd, dan zul je merken dat je te moe bent om een goede rijles uit te voeren. Kies daarom voor een moment op de dag dat je helemaal bent uitgerust.

Let op je voeding

Naast goed uitgerust te zijn is het ook van belang dat je genoeg hebt gegeten voor een rijles. Je wilt niet dat je energie plotseling erg laag is tijdens een rijles. Zorg dus dat je goed eet voordat je aan je rijles begint.

Schakelen

Schakelen is altijd lastig aan het begin. Het kost vaak een aantal lessen om dit goed onder de knie te krijgen. Om dit proces te versnellen kan je met een van je ouders, of iemand anders met een auto, naar een leeg parkeerterrein gaan om hiermee te oefenen. Zo ben je niemand tot last en heb je genoeg ruimte. Deze oefeningen kunnen je zo een aantal lessen schelen.

Een foutje kan altijd gebeuren

Een foutje maken tijdens de rijles kan natuurlijk altijd gebeuren. Probeer jezelf na het maken van een fout zo snel mogelijk weer te herpakken. Dit laat aan je instructeur zien dat je goed om kan gaan met fouten in het verkeer. Probeer de fout achter je te laten en focus je weer op de rest van de rijles.

Conclusie

Het halen van je rijbewijs is niet makkelijk. Maar wil je deze sneller halen, dan zijn er een aantal tips om je te helpen. Kies de juiste rijschool, het liefst lekker dicht bij jou in de buurt. Doe een aantal proeflessen bij verschillende rijscholen en kijk welke jij het prettigst vindt.

Ga je de snelweg op? Geef dan voldoende gas om mee te komen met het huidige verkeer en kijk goed over je schouder en in de spiegels voordat je invoegt.

Zorg ervoor dat je je rijlessen op de juiste tijdstippen indeelt en eet goed voordat je aan je rijles begint.

Schakelen? Dat wordt een makkie als je de tijd neemt om dit naast je rijlessen verder te oefenen.

Succes met het behalen van je rijbewijs!