Wat doet hyaluronzuur en hoe werkt het?

Wat doet hyaluronzuur en hoe werkt het?

Laat de naam je niet afschrikken: Hyaluronzuur is een hydraterende krachtpatser voor de huid. Verre van wat de angstaanjagende naam doet vermoeden, is dit beproefde en trouwe huidverzorgingsproduct iets dat ons lichaam van nature produceert - en het speelt een sleutelrol bij het helpen hydrateren en voller maken van de huid. Lees verder om alles te weten te komen wat je moet weten om het meeste uit deze mega moisturizer te halen. 

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur, ook bekend als natriumhyaluronaat, is een natuurlijk voorkomende polysacharide (suiker) die aanwezig is in de huid en in het bindweefsel in ons hele lichaam. Eén Hyaluronzuurmolecuul kan tot 1000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden, dat geleidelijk wordt afgegeven aan de huid - het speelt dus een cruciale rol in het vol en gehydrateerd houden van de huid.

Wat doet hyaluronzuur voor de huid?

Er is veel leuks aan hyaluronzuur voor de huid! Het is een natuurlijk bevochtigingsmiddel dat het hydratatieniveau verbetert en op peil houdt, waardoor de huid er stevig en gezond uitziet. Ook heeft het antioxiderende eigenschappen, wat betekent dat het de huid kan helpen bij het bestrijden van schade door vrije radicalen. Hyaluronzuur is een belangrijk structureel bestanddeel van de huid en helpt de elasticiteit te behouden en door zijn antibacteriële eigenschappen helpt hyaluronzuur wondgenezing te bevorderen.

Hoe werkt hyaluronzuur?

We kunnen ons goed voorstellen dat je nieuwsgierig bent naar de hyaluronzuur werking. Wel, plaatselijk aangebracht hyaluronzuur trekt water aan uit de omgeving (onthoud dat één molecuul tot 1000 keer zijn eigen gewicht kan vasthouden)! Het kan ook het vocht in de cellen reguleren - dus het geeft geleidelijk hydratatie af aan de huid, waardoor de huid voller wordt, fijne lijntjes worden verzacht en een stralend uiterlijk krijgt.

Wie zou hyaluronzuur moeten gebruiken?

Een van de sterkste punten van hyaluronzuur is zijn veelzijdigheid. Omdat het een krachtige maar zachte moisturizer is, werkt het goed voor een breed scala aan huidaandoeningen. De vochtarme huid heeft enorm veel baat bij vochtinbrengers op waterbasis zoals hyaluronzuur. Het houdt vocht vast en geeft het vervolgens geleidelijk af, zodat de huid de hele dag vol en gehydrateerd blijft.

Conclusie

Hyaluronzuur is ook een geweldige keuze voor iedereen die vroegtijdige tekenen van veroudering wil aanpakken. We produceren minder natuurlijk hyaluronzuur naarmate we ouder worden, dus het plaatselijk aanbrengen ervan is een ideale manier om fijne lijntjes en rimpels aan te pakken en helpt de elasticiteit van je huid te behouden. Omdat het op waterbasis is en niet-comedogeen (verstopt de poriën niet), is hyaluronzuur ook een uitstekende vochtinbrenger voor de gevoelige, overgevoelige of puistgevoelige huid.