Wat te doen in Barcelona?

Wat te doen in Barcelona?

Ga je binnenkort op stedentrip naar Barcelona en ben je nog op zoek naar een aantal verrassende bezienswaardigheden of activiteiten? Wil je meer doen dan alleen de beroemde bezienswaardigheden zoals de onvoltooide Sagrada Familia en het prachtige Park Güell van Antoni Gaudi, of de beroemde voetbaltempel van FC Barcelona, Camp Nou, bezoeken? Overweeg dan eens de volgende bezienswaardigheden:

Het Catalaans Modernisme in Barcelona

Naast bovengenoemde topattracties zijn er een aantal prachtige appartementencomplexen gebouwd door Gaudi. Casa Mila (ook wel La Pedrera genoemd) en Casa Batllo zijn twee architectonische hoogstandjes aan de Passeig de Gracia. In de wijk Gracia vind je verder het kleurrijke Casa Vicens. Maar behalve Gaudi zijn er ook van bijvoorbeeld Lluís Domènech i Montaner een aantal meesterwerken te vinden in deze Catalaans modernistische stijl. Zo kun je een rondleiding maken door het Palau de la Musica Catalana, het muziekpaleis en concertgebouw van Barcelona, waar je je kunt vergapen aan de vele decoratieve elementen waarvan deze bouwstijl bekend is geworden. Minder toeristisch, en volledig onterecht, is het Hospital de Sant Pau; dit is het voormalige ziekenhuis van Barcelona en is na een grondige renovatie weer te bezoeken. De tal van paviljoenen maken dit tot het grootste complex van de Catalaanse modernistische architectuur.

Verrassende musea van Barcelona

Een van de meest bezochte musea in Barcelona is het Picasso museum, maar in de stad zijn verder vele leuke musea te vinden. Wanneer je met kinderen op bezoek bent in Barcelona is CosmoCaixa een ontzettend vermakelijk en interactief museum over natuurwetenschappen. Wanneer je toch aan deze kant van de stad bent kun je zelfs overwegen met de Tramvia Blau en de tandradbaan de top van de Tibidabo berg te bestijgen, het hoogste uitzichtspunt rond Barcelona. Voor figuratieve kunst is het MEAM (Museu Europeu d'Art Modern) een aanrader met zijn levensechte schilderijen en in de avond kan Poble Espanyol, een soort openluchtmuseum over Spanje, een gezellige locatie zijn. Bovenop de Montjuic berg treft u verder ook nog twee andere mooie musea aan. Ten eerste het MNAC in het Palau Nacional, met fantastisch uitzicht over Barcelona (In de avond kunt u hier ook genieten van de magische fonteinshow van de Font Magica). Het andere museum toont het surrealistisch werk van kunstenaar Joan Miró in de gelijknamige Fundacio Joan Miró.

Gratis bezienswaardigheden in Barcelona

Wanneer u een bezoek brengt aan Gaudi’s Park Güell dan kunt u ook doorlopen naar de Bunkers del Carmel. Tien minuten lopen vanaf de achteruitgang van Park Güell treft u de Turó de la Rovira, het beste uitzichtspunt van Barcelona gelegen in een vervallen bunkercomplex. Een minder toeristische plek die met name in de prille avond geliefd is onder de lokale bevolking. Een andere gratis bezienswaardigheid in Barcelona welke u waarschijnlijk niet zult missen is het Parc de la Ciutadella, het gratis stadspark aan de rand van de wijk El Born. Deze Spaanse stad heeft alles te bieden voor een geslaagde citytrip Barcelona.