Bescherm je MacBook thuis en onderweg

Bescherm je MacBook thuis en onderweg

Heb jij een nieuwe MacBook gekocht of zit je eraan te denken om deze te kopen? Dan moet je goed weten hoe je deze moet beschermen en bewaren. Een MacBook is niet goedkoop en je wilt natuurlijk zo lang mogelijk doen met het apparaat. Daarom hebben wij in dit artikel een aantal handige tips en informatie verzameld over het beschermen van een MacBook.

MacBook beschermen en schoonmaken

Ten eerste moet je natuurlijk zorgen dat het apparaat fysiek goed beschermd is. Een MacBook is erg stevig, maar bij een zware klap kan deze natuurlijk wel kapot gaan. Voor het vervoeren en opbergen van je nieuwe apparaat is het daarom verstandig om een MacBook hoes te kopen. Hiermee bescherm je de buitenkant van je apparaat tegen schade bij een stoot of val. Ook het scherm kun je beter beschermen tegen krassen en deuken. Hiervoor kun je een screenprotector kopen. Je MacBook zul je waarschijnlijk erg voorzichtig bewaren en gebruiken. Toch is het beter om te zorgen voor zoveel mogelijk bescherming. Je weet nooit wat er allemaal kan gebeuren en schade is zo veroorzaakt.

Hiernaast is het goed om je MacBook goed te onderhouden. Apparaten kunnen snel vies worden en stof aantrekken. Daarom is het verstandig om je MacBook eens in de zoveel tijd even goed schoon te maken. Zorg dat je apparaat hierbij uit staat. Je kunt dan met perslucht en bijvoorbeeld een doekje het beeldscherm, het toetsenbord en de poorten schoonmaken. Op deze manier zorg je ervoor dat je apparaat mooi blijft en langer mee kan gaan.

Digitaal opschonen

Verder moet je nog zorgen de MacBook digitaal schoon blijft. Verwijder daarom regelmatig je prullenbak, leeg je downloads en verwijder bestanden en software die je niet meer gebruikt. Het is goed om je apparaat af en toe even helemaal schoon te maken en overbodige bestanden te verwijderen. Je kunt de harde schijf af en toe ook even defragmenteren. Je wilt natuurlijk dat je MacBook snel en goed blijft werken, ook op lange termijn. Hiernaast moet je nog zorgen dat je een goede virusscanner op de computer hebt, om bedreigingen tegen te gaan en je bestanden goed te beschermen. Maak hiervoor ook af en toe even een back-up, om de ergste scenario’s te voorkomen.