De portemonnee 2.0 - portemonnees en pashouders van Secrid.

De portemonnee 2.0 - portemonnees en pashouders van Secrid.

Wat in Nederland en Scandinavië letterlijk als zoete broodjes weggaat, wordt momenteel ook in Duitsland  en de rest van Europa een cult: de unieke pashouders van Secrid. De beste elementen voor het pashouder zijn van gepatenteerde mechanisme en een uitstekend ontwerp, die samen een functioneel product creëren, waar de puntjes op de I staan.

Maar eerst een snelle terugblik: een getrouwd stel, hij een productontwerper, zij een modeontwerper, wilde na een lang bureauwerk een eigen merk beginnen. In 1997 richtten zij het familiebedrijf Secrid op, gevestigd in Den Haag, Nederland. In 2009 was het zover en kwam de Cardprotector, een innovatieve creditcardhouder van duurzaam, geanodiseerd aluminium, op de markt. Het hart van alle Secrid portemonnees won in hetzelfde jaar de Red Dot Design Award. Tegenwoordig wordt het assortiment aangevuld met pasjeshouder van glad leer, leer met vintage look en saffiano-arcering.

Het bijzondere aan de producten: ze zijn leesbaar dankzij de aluminium afdekking en bieden dus RFID-bescherming. De Cardprotector voorkomt ook dat de pasjes breken, past in elke broekzak en is voorzien van een gepatenteerd mechanisme waarmee je met één handbeweging toegang hebt tot de pasjes binnenin.

Ook de bedrijfsfilosofie is overtuigend. Secrid produceert duurzaam en in eigen land. Van portemonnees tot creditcard-etuis, alle producten worden in Nederland met de hand gemaakt in sociale werkplaatsen. Secrid vertrouwt op korte routes en transparantie, waardoor alle leveranciers, alle componenten en verpakkingen uit Nederland komen. De enige uitzondering wordt gemaakt voor leren portemonnees, omdat het hoogwaardige leer uit Duitsland of Italië komt.

Met een gemiddelde leeftijd van de medewerkers van 27 jaar is Secrid pasjeshouder een jong bedrijf en ook haar product, de Cardprotector, is ongeëvenaard. Als bewijs van echtheid is elke Cardprotector voorzien van een doorlopend serienummer.

En als je nog aan het nadenken bent over de merknaam: Secrid bestaat uit twee woorden. Enerzijds staat Secr voor Security en Id voor Identity. Vertaald betekent dit zoiets als beschermde identiteit. Omdat contactloos betalen en het gebruik van kaarten steeds meer voorkomen, biedt Secrid, naast een normale portemonnee, de perfecte accessoire. Nederlanders en Scandinaviërs weten gewoon wat lekker is: als je op zoek bent naar innovatieve, veilige en mooie producten, dan vind je die bij Secrid.