Hoe werkt gespreid betalen met In3?

Hoe werkt gespreid betalen met In3?

Soms wil je een grote, dure aankoop doen zoals nieuwe meubels, een televisie of andere elektronica, maar heb je even niet het geld liggen om dit in één keer te betalen. In dit geval kan het wenselijk zijn om het product gespreid te betalen, in meerdere, kleinere bedragen. In3 biedt consumenten en ondernemers de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Dit wordt gespreid betalen genoemd. In3 is hierin uniek in Nederland, omdat we een van de weinige partijen zijn die dit aanbieden.

Gespreid betalen kan veel voordelen hebben voor zowel ondernemers als consumenten. Wat zijn de voordelen van gespreid betalen? En gaat dit proces in zijn werkt?

Hoe werkt In3 betalen?

Als je ervoor kiest om een product gespreid te betalen, dan betaal je hierover geen extra rente of bedragen. Je betaalt het vaste bedrag simpelweg in meerdere termijnen. Het gehele bedrag moet je binnen 60 dagen hebben betaald. Het eerste bedrag betaal je meteen bij het bestellen, waarna het product wordt verzonden. Bij het kopen moet je dan aangeven dat je In3 wilt betalen. Heb je het product thuis ontvangen? Dan kun je deze meteen gebruiken. Na 30 dagen betaal je het tweede bedrag, waarna er nog één termijn overblijft. Het laatste bedrag betaal je na 60 dagen pas.

Het voordeel van betalen in meerdere termijnen, is dat je zo geld kunt overhouden voor andere dingen. Je kunt een bedrag op je rekening laten staan voor noodgevallen of andere situaties. Je hoeft niet in één keer alles op te maken. Soms gaat er iets stuk in huis of moet je om andere redenen veel geld uitgeven. Een TV op afbetaling halen in plaats van in één keer, dan bijvoorbeeld een slimme keuze zijn.

Voordeel voor ondernemers

Verkoop jij een bepaalde dienst of producten? Dan kan het ook slim zijn om klanten de optie te geven om gespreid te betalen. Zeker als wat jij aanbiedt wat duurder is, zullen er veel klanten zijn die dit fijn vinden. Het kan daarom zijn dat je uiteindelijk meer verkoopt, omdat in ieder geval een deel van de klanten voor een gespreide betaling kiest. Mensen die jouw product te duur vinden of even niet het geld hiervoor hebben, kunnen zo alsnog de keuze maken om dit te kopen.