Hoe wordt witte rum gemaakt?

Hoe wordt witte rum gemaakt?

Witte rum, ook wel bekend als light rum of silver rum, is een soort rum die wordt gemaakt van suikerrietmelasse of -sap en wordt gedistilleerd tot een alcoholpercentage van ongeveer 40%. Het wordt vaak gebruikt in cocktails zoals de Mojito en de Daiquiri, maar is ook geschikt om puur te drinken, of met wat ijs.

Hoe wordt witte rum gemaakt?

De productie van witte rum begint met het maken van suikerrietmelasse of -sap door het suikerriet te malen. Dit sap wordt vervolgens gefermenteerd met behulp van gist om suikeralcohol te produceren. Deze suikeralcohol wordt vervolgens gedistilleerd om de alcoholgehaltes te verhogen en de rum te maken. Na de distillatie, wordt de rum vaak gefilterd om onzuiverheden te verwijderen en om een heldere uitstraling te krijgen. Sommige witte rums worden ook gerijpt, hoewel dit niet vereist is voor de productie van witte rum.

Witte rum wordt al gedronken sinds de 16e eeuw, waar het ergens in Zuid-Amerika ontstaan is. Vooral in het Caribisch gebied werd rum toen vaak gedronken door mensen.

Wat voor soorten zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten witte rum, elk met hun eigen unieke smaak. Sommige rums zijn zoeter dan andere, terwijl sommige een meer kruidige smaak hebben. Er zijn ook witte rums die een krachtigere smaak hebben dan andere. Bij het kiezen van een witte rum, is het belangrijk om te overwegen hoe je de rum wilt gebruiken. Als je van plan bent om de rum te gebruiken in cocktails, kun je een zoetere rum kiezen. Als je de rum echter op ijs wilt drinken, kun je een iets krachtigere smaak kiezen.

In de afgelopen jaren is de populariteit van witte rum gestegen, met veel bars en restaurants die speciale witte rum-cocktails aanbieden. Het is ook een populaire keuze voor thuisbars en kan gemakkelijk worden gecombineerd met verschillende mixers voor een verfrissend drankje.

Over het algemeen is witte rum een veelzijdige drank die zowel in cocktails als op ijs kan worden gedronken. Met zijn heldere uitstraling en diverse smaken, is het een populaire keuze onder rumliefhebbers. Of je nu van zoete of kruidige smaken houdt, er is een witte rum die aan je wensen voldoet.