Snel en goedkoop je huis schoon houden?

Snel en goedkoop je huis schoon houden?

Ben jij iemand die graag leeft in een schoon huis? Die niet van viezigheid en ongedierte houdt? Maar die wel in een zo kort mogelijke tijd (en tegen zo laag mogelijke kosten) het huis schoon wil houden? Wij hebben hieronder een aantal schoonmaaktips voor je op een rijtje gezet, waar jij heel veel plezier aan zult beleven. Lees je mee?

Flos je kraan

Dit klinkt heel gek; flossen van je kraan, toch is het de beste manier om eens goed je kranen te reinigen. Met een stuk flosdraad, kun je namelijk op plekken komen waar je normaal nooit komt. Hiermee loopt je kraan weer prima door, bovendien weet je zeker dat je kraan weer eens echt helemaal schoon is.

Kleine vliegjes

Iedereen heeft er zomers wel last van; kleine vliegjes in huis. Vaak doen ze niet veel kwaad, maar zijn ze vooral heel irritant. De vliegjes die je in huis ziet, zijn vaak huisvliegen, die afkomen op voedsel. Wist je dat huisvliegjes in dit geval, vaak afkomen op rottend voedsel? Dat is al de eerste tip die we je mee kunnen geven op het gebied van kleine vliegjes; zorg ervoor dat er geen rottend voedsel in huis. Denk hierbij maar eens aan rottend fruit, zomers is dit vaak een probleem. Een andere manier om zo min mogelijk last van vliegjes te hebben, is door ze te lokken met kleine stukjes fruit in een potje met azijn, op het moment dat ze toehappen, verdrinken ze meteen in het azijn. Een andere manier is een schaaltje fruit bedekken met plastic folie, zorg er vervolgens voor dat ze wel naar binnen, maar niet meer naar buiten kunnen. 

Wodka doet wonderen

Wist je dat wodka niet alleen heerlijk smaakt, maar dat je het ook nog eens heel goed in kunt zetten om mee schoon te maken? Doe wat wodka in een verstuiver en maak er bijvoorbeeld je matrassen mee schoon. Het desinfecteert en bovendien absorbeert het ook nog eens ongewenste geurtjes. Het proberen waard dus!

Vieze randen in je badkamer?

Een handig manier om die vieze randen in je douchevloer of badkuip weg te halen is door verpulverde eierschalen te gebruiken. Je zult merken dat die vieze randen in je badkamer opeens wel wit worden, waardoor je badkamer er weer als nieuw uitziet. Ben jij iemand die graag veel thuis is? Die ervan geniet om lekker in de tuin te werken, maar bijvoorbeeld ook dol is op koken? Online kun je veel nuttige kooktips vinden, bijvoorbeeld over boerenkool koken. Altijd handig om iets meer over te weten toch?