Stedentrip Venetië of Rome?

Stedentrip Venetië of Rome?

Twijfel je tussen een Italiaanse stedentrip naar Rome of Venetië? Beide prachtige steden in Italië met mooie bezienswaardigheden en rijk aan cultuur. Een korte beschrijving wat te doen in deze steden wanneer u enkele dagen in Rome of Venetië zou verblijven.

Bezienswaardigheden in Venetië?

Venetië is de stad die symbool staat voor de romantiek. Maak met uw geliefde een gondelvaart door de drijvende stad Venetië onder het genot van een mooie Italiaanse serenade en aanschouw de mooie bezienswaardigheden vanaf het water zoals de beroemde Rialtobrug over de Canal Grande. Andere Venetië bezienswaardigheden liggen vooral rond het San Marcoplein, met de gelijknamige en weelderige San Marcobasiliek en het schitterend gedecoreerde Dogepaleis. Wanneer u echter langer dan één dag in Venetië verblijft heeft u tijd om meer te zien dan alleen deze topattracties. Mijn favoriete activiteit is het maken van een boottocht naar de tal van eilanden die de stad Venetië rijk is. Uitschieters zijn de twee kleurrijke eilanden Burano en Murano, waar u prachtige foto’s kunt maken van de pittoreske huizen. Maar neem op de hoofdeilanden van Venetië ook de moeite om de gezellige wijk Dorsoduro te ontdekken. In deze culturele wijk treft u een aantal aansprekende musea aan zoals de Peggy Guggenheim Collection en de Galleria dell’Accademia, maar ook enkele mooie pareltjes van kerken en de iets minder toeristische restaurants in de studentenbuurt. Net ten noorden van Dorsoduro komt u in de wijk waar u andere mooie bezienswaardigheden zoals de Scuola Grande di San Rocco en de andere bekende kerk van Venetië, de Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari kunt bezoeken. In de avond kan een opera in het La Fenice theater uw stedentrip compleet maken. Kortom, Venetië heeft genoeg te bieden om u een aantal goed te vermaken.

Wat zijn de highlights in Rome?

Rome is in feite één groot openluchtmuseum en barst van de beroemde bezienswaardigheden. Veel van deze highlights stammen uit de Romeinse tijd zoals het beroemde Colosseum, het amfitheater dan aan tienduizenden bezoekers plek gaf. Aangrenzend liggen op de opgravingen van het Forum Romanum en de Palatijnse heuvel, met de restanten van tal van tempels en andere belangrijke gebouwen van het Romeinse forum. Daarnaast ins het Pantheon het best bewaarde gebouw uit de Romeinse tijd, welke daarna in gebruik werd genomen als kerk. In het centrum van de stad ligt verder de wereldberoemde Trevifontein, waar je zeker een muntje in de Fontana di Trevi moet werpen zodat je nogmaals terug zal keren in Rome. De andere belangrijke bezienswaardigheden vindt u in Vaticaanstad, waar aan het enorme Sint-Pieterplein de gelijknamige Sint-Pietersbasiliek te vinden is. Met een beetje geluk vangt u nog een glimp op van de Paus. Aangrenzend liggen de Vaticaanse musea met alle schatten en relikwieën van het Vaticaan. Regel vooraf uw tickets voor de Musei Vaticani, aangezien het museum vaak lange wachtrijen heeft en het zonde zou zijn als u geen kans heeft de historische Sixtijnse Kapel te bezoeken welke onderdeel zijn van de rondleiding door het museum. Maak uw bezoek aan Rome verder compleet door het bezoeken van pleinen zoals Piazza Navona en Piazza del Popolo, de Spaanse trappen, de gezellige wijk Trastevere of de opvallende Engelenburcht. Rome heeft zoveel te bieden dat u zich makkelijk een week zal kunnen vermaken in de Italiaanse hoofdstad.