Tips en inspiratie om je brommer te pimpen

Tips en inspiratie om je brommer te pimpen

Het pimpen van een brommer is een leuke en creatieve manier om jouw vervoermiddel uniek te maken en aan jouw stijl aan te passen. Met een paar aanpassingen en accessoires kun je je brommer helemaal laten aansluiten bij jouw persoonlijke stijl en smaak. In deze blog geven we tips en ideeën voor het pimpen van jouw brommer.

Hoe kun je je brommer pimpen?

Het pimpen van een brommer is een leuke manier om jouw vervoermiddel uniek te maken. Er zijn talloze opties beschikbaar, dus wees creatief en laat jouw persoonlijke stijl en smaak zien!

Verander de verf

Een nieuwe verflaag kan wonderen doen voor de uitstraling van jouw brommer. Kies voor een felle kleur of ga voor een uniek patroon. Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde details te verven. Een felle kleur op je brommer zorgt ervoor dat boeven je brommer liever laten staan en jij kunt je brommer gemakkelijk op elke parkeerplek terug vinden!

Voeg accessoires toe

Denk aan spiegels, een nieuw stuur of handvaten, een bagagedrager of een nieuwe zitbank. Dit kan jouw brommer een geheel nieuwe look geven. Je kunt deze naadloos laten aansluiten op de kleuren van je brommer waardoor het een stijlvol en stoer geheel wordt!

Pas de uitlaat aan

Een nieuwe uitlaat kan zorgen voor een sportievere look en een betere prestatie.

Voeg verlichting toe

Voeg Led-verlichting toe voor een moderne look of ga voor een vintage look met koplampen uit de jaren 60. Wel is het prettig als je verlichting in het donker goed werkt, op een donkere en regenachtige avond wil je natuurlijk ook goed om je heen kunnen kijken!

Pas de velgen aan

Verander de velgen van jouw brommer voor een geheel nieuwe look. Je kunt andere velgen kopen of de velgen die je nu hebt een nieuwe kleur geven zodat hij bij de rest van je gepimpte brommer past.

Personaliseer met stickers of vinyl

Voeg stickers of vinyl toe met jouw naam of een leuke tekst. Dit geeft jouw brommer een persoonlijk tintje en zal je brommer ook minder aantrekkelijk maken voor potentiële boeven!

Moet je je accessoires ook verzekeren?

In Nederland moet je je brommer verzekeren. Het is belangrijk om te overwegen om de accessoires die je aan je brommer toevoegt te verzekeren. Dit kan via een aanvullende verzekering op je bestaande brommerverzekering of via een aparte verzekering voor accessoires. Deze verzekering dekt vaak schade of diefstal van de accessoires die je aan je brommer hebt toegevoegd.

Houd er wel rekening mee dat sommige accessoires, zoals een grote uitlaat of een hoog vermogen motor, je brommer in een hoger risico klasse kunnen plaatsen. Dit kan leiden tot een hogere premie op je verzekering.

Het is daarom verstandig om vooraf contact op te nemen met je verzekeraar of een verzekeringsmakelaar om te bespreken wat de gevolgen zijn voor de verzekering als je bepaalde accessoires aan je brommer toevoegt. Op de website van InShared kun je zien wat dit voor jouw brommer kan betekenen. Zo kun je zorgen dat je goed verzekerd bent voor eventuele schade of diefstal van de accessoires.