Waarom kiezen voor een Islamitische uitvaartverzekering?

Waarom kiezen voor een Islamitische uitvaartverzekering?

Speciaal voor Moslims is er een Islamitische uitvaartverzekering. Bij deze uitvaartverzekering wordt er rekening gehouden met de rituelen en tradities die horen bij een Moslim uitvaart. Het is bijvoorbeeld mogelijk om bij Monuta een Islamitische uitvaartverzekering af te sluiten. Hiermee heb je als Moslim altijd de zekerheid dat jouw uitvaart verloopt op de manier zoals jij dit prettig vindt.

Een Islamitische uitvaart

He is gebruikelijk dat een Moslim met zijn hoofd in de richting van Mekka wordt begraven. Daarnaast is het gebruikelijk dat er een rituele wassing plaatsvindt voor de begrafenis. Op veel plekken in Nederland is er in de loop der jaren veel ervaring opgedaan met Islamitische uitvaarten, ook zijn er steeds meer faciliteiten beschikbaar voor dergelijke uitvaarten. Ook kan ervoor worden gekozen om bijvoorbeeld de rituele wassing in de moskee te doen, om daarna te worden begraven op een reguliere begraafplaats. De plek waar iemand wordt begraven, kan vooraf worden vastgelegd, waardoor er zekerheid is dat het hoofd naar Mekka kan worden gelegd. Alle overige zaken die belangrijk zijn voor een Islamitische uitvaart, kunnen worden vastgelegd in een wensenlijst die bij de uitvaartverzekering kan worden gevoegd. Samen met de polis vormt dit basis voor de verzekering.

Goedkope Islamitische uitvaartverzekering

Het is mogelijk om te kiezen voor een goedkope Islamitische uitvaartverzekering. Hierbij wordt er gekozen voor een aantal basisdiensten, bijvoorbeeld de kist en het vervoer van de overledene. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een aantal diensten in eigen beheer uit te laten voeren. Denk hierbij aan het samenzijn na afloop van de dienst. Door dit bij iemand thuis te doen, bespaar je bijvoorbeeld de kosten van een restaurant. Ook het regelen van het rouwwerk en de bloemen kan in eigen beheer worden gedaan. Dat geldt ook voor het inzetten van een deel van het rouwvervoer. Denk hierbij aan het zelf inzetten van de volgauto’s.

Meer kennis Islamitische uitvaart

Veel uitvaartondernemers hebben in de loop der jaren veel kennis opgebouwd over de Islamitische uitvaart. Het is prettig om te kiezen als nabestaanden voor zo’n iemand, die kennis heeft van een dergelijke uitvaart. Hierdoor hoeft er niets meer te worden uitgelegd en zal de uitvaart soepel verlopen. Dit is prettig voor de nabestaanden, zij kunnen zich hierdoor richten op het verdriet en de rouwverwerking.