Wat zijn de voordelen van een elektrische auto?

Wat zijn de voordelen van een elektrische auto?

Wil je graag een elektrische auto kopen, maar weet je niet of het wat voor je is? In dit artikel bespreken we de voordelen van een elektrische auto. We leggen uit waarom veel mensen ervoor kiezen en geven je handige tips om te besparen op de aanschaf van een elektrische auto.

Beter voor het milieu

Een elektrische auto is een auto die rijdt op stroom. In tegenstelling tot een 'normale auto', heeft een elektrische auto geen uitlaatgassen. Je kunt de auto thuis of onderweg opladen door deze te koppelen aan één van de laadpalen die hiervoor beschikbaar zijn. Elektrische auto's zijn veel schoner voor het milieu. De uitstoot van CO₂, fijnstof en stikstof is aanzienlijk lager dan bij een 'normale auto'.

Stiller

Elektrische auto's zijn ook een stuk stiller, waardoor je rustiger en ontspannener kunt rijden. Dit is niet alleen prettig voor jou, maar ook voor de mensen om je heen. Het verschil wat betreft geluid met een 'normale auto' is aanzienlijk. Een groot voordeel van een stillere auto is dat je beter kunt horen wat er om je heen gebeurt, waardoor je veiliger kunt rijden.

Goedkoper

Veel mensen die duurzaam bezig zijn kopen bewust een elektrische auto. Zij hebben bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak liggen waarmee ze stroom opwekken. Hierdoor kunnen ze hun elektrische auto voor een groot deel zelf opladen, waardoor de maandelijkse kosten lager uitvallen. Ook zijn er verschillende subsidies beschikbaar voor de aanschaf van een elektrische auto.

Veiliger

Door de grote kreukelzone, tenopzichte van een 'normale auto', is de kans op letsel bij een aanrijding met een elektrische auto veel kleiner. Daarnaast zijn er ook vaak verschillende veiligheidssystemen beschikbaar die je niet hebt in een 'normaal' voertuig, denk hierbij aan een automatische noodrem of parkeersensoren.

Was je er nog niet helemaal uit? Wij denken dat je na het lezen van dit artikel genoeg informatie hebt om een weloverwogen keuze te maken. Alhoewel we natuurlijk enkel de voordelen van een elektrische auto op een rij hebben gezet. Je moet natuurlijk wel even kijken of er ook nog nadelige kanten zitten aan een elektrische auto en of je al een laadpaal voor op kantoor hebt. Dit soort praktische zaken zijn zeker aan te raden om eens te lezen.