Wat zijn loopbaancheques?

Wat zijn loopbaancheques?

Wordt het tijd dat iemand je professioneel gaat coachen bij je carrière? Omdat je soms het gevoel hebt dat je vastzit in je job die je nu hebt? Of misschien overweeg je wel serieus om in een hele andere branche te gaan werken? Heb je ambities om hogerop te komen, maar heb je geen idee hoe je dit aan moet pakken? Allemaal redenen om professionele hulp in te schakelen van een carrière coach! Het allermooiste van een carrière coach is, dat de kosten hiervan, ook nog eens voor een groot deel door de Belgische overheid worden betaald. Hoe dit precies werkt? Dat lees je hieronder!

Loopbaancheques

Loopbaancheques zijn feitelijk uren die je besteed aan loopbaanbegeleiding, maar die (voor een groot deel) worden betaald door de Belgische overheid. Ieder jaar kun je op deze manier gebruik maken van deze loopbaancheques, waardoor jij op een professionele manier begeleid kunt worden in je carrière, zonder dat je dit veel geld hoeft te kosten. De overheid heeft hier baat bij, omdat de medewerkers in België hiermee gestimuleerd worden om hun carrière op een professionele manier vorm te geven. Goed om de economie op een juiste manier draaiende te houden dus! Maak jij al gebruik van je loopbaancheques?

Kiezen voor coaching is kiezen voor jezelf

Een loopbaancheque voor coaching gebruiken, is een verstandige keuze. Hiermee huur je namelijk een professioneel iemand in die hierin gespecialiseerd is. Een goede coach zal aan de hand van vragen een profiel van je opstellen, waarmee de coach een goed beeld van je heeft. Aan de hand van dit profiel kan er gekeken worden naar welke carrièremogelijkheden er voor je zijn. Natuurlijk kun jij zelf aangeven wat je doel is van het traject en waar je uiteindelijk naar toe wilt. Het kan heel goed zo zijn dat je misschien wel de branche uit wilt en dat de branche waarin je wilt werken, heel goed bij je past. Hier kom je pas achter als je jezelf laat begeleiden door een professionele coach. Kies voor jezelf, kies voor een coach! Als de kosten hiervan ook nog eens voor een groot deel worden vergoed, is dit natuurlijk zeker het proberen waard!