Hoe verlaag ik mijn gasverbruik?

Hoe verlaag ik mijn gasverbruik?

Door de situatie in Oekraïne, betalen we in Europa gemiddeld veel meer voor ons gasverbruik. Mede hierdoor zijn er veel mensen in Nederland die minder gas willen gebruiken in de maand. In dit artikel vertellen we je precies hoe je gasverbruik kunt verlagen. Door je gasverbruik te verlagen, bespaar je niet alleen geld, maar draag je ook bij aan een beter milieu. Wil jij ook weten hoe je minder gas kunt gebruiken? Lees dan dit artikel verder.

Gemakkelijk gasverbruik verlagen

Er zijn een aantal simpele manieren waarmee je gasverbruik verlaagt. Wanneer je deze gaat toepassen in je dagelijkse leven, zul je merken dat het gasverbruik daalt en dat er meer geld overblijft om andere dingen te doen. Zorg ervoor dat er geen tocht in huis is en dat je woning goed is geïsoleerd. Tocht veroorzaakt namelijk een hogere gasrekening, omdat de kachel vaker aan moet om het huis op temperatuur te krijgen. Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan is het verstandig om hier een isolatieadviseur voor in te schakelen. Deze kan je woning namelijk na-isoleren, waardoor er veel gas bespaard kan worden.

Verwarming lager zetten

Een andere manier om gasverbruik te verlagen, is door de thermostaat een paar graden lager te zetten. Op deze manier is er namelijk ook minder gas nodig. Ook kun je de verwarming uitzetten wanneer je niet thuis bent. Er zijn tegenwoordig allerlei slimme thermostaten, waarmee je gasverbruik eenvoudig in de gaten kunt houden. Zo weet je altijd precies hoeveel gas je gebruikt en kun je eventueel bijsturen.

CV-ketel en infrarood verwarming

Is het voor jou geen probleem om een bedrag te investeren, om hier op langere termijn profijt van te hebben? Dan kun je een andere CV-ketel in huis laten plaatsen. Je kunt dan een Nefit CV-ketel kopen met een A-label, waardoor je minder gas verbruikt om lange termijn. Het geld dat je hierin stopt heb je dan al relatief snel terugverdiend. Je kunt al een Nefit ProLine NxT kopen voor tussen de 1.000 en 1.300 euro. Heb je een oude CV-ketel in huis? Dan kun je hiermee minimaal 300 euro per jaar besparen op je gaskosten. Kijk ook eens naar infrarood verwarming. Hiermee kun je op een duurzame manier zorgen voor extra verwarming in huis. Hierdoor kun je ook veel gas besparen.